Det er NRK Sport som forteller om den dyktige - og kanskje litt heldige - tipperen fra Vuku.

Tippet etter tre kamper

– Jeg så potensialet i laget, de var artige å se på og jeg så at de hadde 1.000 i odds for å vinne gull, sier Rønning, som leverte spillet da tre serierunder var spilt. Da hadde Leicester slått Sunderland 4-2, West Ham 2-1 og spilt 1-1 mot Tottenham.

Han brukte konas spillerkort, og satte 100 kroner. Det fikk Trine Valbekmo Rønning aldri vite om. Gjennom vinteren har Tore Morten Rønning fulgt Leicesters gulljakt i all hemmelighet.

– Det har vært forferdelig. Jeg har ventet på downperioden hele tiden, og er ikke sikker på at de tar gullet ennå heller, sier han til statskanalen.

Kona fikk først vite om spillet da Norsk Tipping ringte her om dagen.

Kan nesten ikke gå galt

Men at det ser lyst ut, er det ingen tvil om. Med ni poeng igjen å spille om, leder Leicester med sju poeng på Tottenham, som er det eneste laget som kan ta dem igjen. Leicester møter Manchester United borte, Everton hjemme og Chelsea borte i de tre siste kampene. Tottenham har igjen bortekamp mot Chelsea, hjemmekamp mot Southampton og bortekamp mot Newcastle.

Vinner Leicester mot Manhester United på Old Trafford søndag er saken grei. Hvis ikke må laget (og Tore Morten) i hvert fall vente til mandag med å feire. Da spiller Tottenham sin kamp i serierunden på Stamford Bridge, sannsynligvis en tøff kamp mot byrivalen som nok heller ser Leicester som seriemester.

Tippet på Mjøndalen-gull

Tore Morten Rønning angrer ikke på at han satte mer enn 100 kroner på spillet.

– Hehe, nei. Da hadde jeg vært mer crazy. Jeg tipper aldri for mye penger, sier han.

I fjor tippet han på at Mjøndalen skulle ta seriegull her i Norge, til 1200 i odds. De rykket ned...

Men Leicester kommer til å vinne. Med mindre oppmerksomheten i media blir tidenes største jinx.