- Alt i alt ble dette en kjempebra helg, fordi alle kom fra det i god behold, sier Tove Hynne Aasenhuus etter helgens strabaser i familien. Først fikk hun en svært strabasiøs flytur hjem via Trondheim Lufthavn Værnes. Fredag formiddag ble det mål vindkast på opptil 27 meter i sekundet ved Værnes, noe som er de sterkeste vindkastene mål så sent på våren siden målingene ved flyplassen startet i 1990, ifølge Adresseavisen.

- Hårete forsøk

Flere fly måtte snu og avbryte landingene på Værnes på grunn av kraftig turbulens, og Tove Hynne Aasenhuus satt på ett av disse SAS-flyene på tur hjem til Trøndelag og Levanger.

- Jeg skulle hjem fra Oslo med ett av flyene som ikke klarte å lande på Værnes. Det hjalp ikke på med to hårete landingsforsøk først, før vi måtte fuele (fylle drivstoff, journ. anm.) i Kristiansund før neste forsøk. Da klarte piloten det, og alt gikk bra. Jeg ble coachet av mannen min, som er pilot i samme selskap før den landingen, sier Aasenhuus med godt humør.

Likevel er hun ikke alt for glad i flyturer i utgangspunktet, og fredagens landingsproblemer hjalp ikke på situasjonen.

Tatt av snøskred

Lørdag ettermiddag var det ektemannen Harald Aasenhuus’ tur til å havne i dramatikkens sentrum. Sammen med kompisen Bo Terje Varslott fra Verdal var han på en guidet skitur i Sognefjellet da gruppen de gikk i ble tatt av et kraftig snøskred. Det var Trønder-Avisa som først meldte om at de to nordtrønderne var involvert i snøskredet. Ti personer var involvert i hendelsen, og ble revet med av snøskredet over blant annet store kampesteiner. To personer må fraktet til sykehuset i Førde, men ble ikke livstruende skadd ifølge NTB.

- De ble med i raset, da de gikk øverst sammen med guidene. De ble dratt med raset, men havnet ikke dypt under snøen. Det var ganske dramatisk, og de ble slått imot steiner. De er nå veldig forslått, men det gikk tross alt bra, sier kona Tove Hynne Aasenhuus.

Da hun fikk vite om snøskredet i området hvor mannen oppholdt seg, fikk hun ikke tak i ham på telefonen. Da fryktet hun at det hadde gått galt.

- Det tok tid før de ble hentet ned. De ble tatt hånd om og debriefet. Apparatet kom raskt på plass og ga de god hjelp. En blir så klart ganske fortvilet når en ikke får tak i de på telefon og en tror det kan ha gått galt, sier hun.

Nok drama for en stund

Den forslåtte duoen fra Verdal og Levanger er nå på tur hjem til Trøndelag, og Tove Hynne Aasenhuus ser fram til å få hjem ektemannen.

- De kommer hjem seint i kveld, fordi de måtte vente på at Sognefjellsveien ble brøytet. Dette er veldig fjellvante karer, som ikke handler overilt. Men de var opprørt etterpå, sier hun.

Tross at familien har vært gjennom en av sine trolig aller mest dramatiske helger noensinne, ser Aasenhuus på dramatikken med optimisme og sunn humor.

- Vi har konkludert med at det nå har vært nok dramatikk for noen dager framover. Vi satser på at det har vært nok spenning for en stund. Det blir godt å få prate mer sammen i kveld, sier hun.

Tove Hynne Aasenhuus og Harald Aasenhuus har opplevd nok dramatikk med naturkrefter for en god stund. Foto: Privat