Mens de øvrige fem forhandlerne Marit Voll (Sp) og Silje Sjøvold (H) fra Verdal og Alf Magnar Reberg (Sp), Ina Kollerud Pedersen (Ap) og Robert Svarva (Ap) fra Levanger gikk til signeringsbordet, satt Iversen alene igjen. Han betegnet det som en grei situasjon å være i.

- Jeg var forberedt på dette hele veien. Slik utviklingen gikk, var det vanskelig å komme i mål. Det var for lite fleksibilitet fra Levangers delegater, sier han.

Hele intensjonsavtalen finner du her

For lite bevegelse

Han trekker fram mangel på toppledelse til rådhuset i Verdal som avgjørende for sitt valg om å ikke underskrive avtalen.

- Det var ikke likeverdige parter, og det var alt for lite bevegelse fra Levanger, sier han.

Han gjentar også at han nå vil stå for sitt valg ovenfor partifeller og innbyggerne i Verdal, som han vil være ærlig med.

- Jeg må være ærlig og etisk forsvarlig. Da kan jeg ikke gjøre som enkelte andre ordførere i Nord-Trøndelag, som sier «det var dette vi fikk til» og så ikke støtter avtalen i ettertid, sier han.

Ikke overrasket

Levanger-ordfører Svarva var heller ikke overrasket over utfallet av møtet, men er glad for at fem av seks undertegnet avtalen han nå vil jobbe for å selge inn til sine innbyggere.

- Utfallet er som forventet. Iversen har gått til valg på at Verdal skal være Verdal uansett, sier Svarva.

- Hva tror du skulle til for å ha fått Iversens underskrift?

- For å være helt ærlig, så tror jeg at Levanger måtte ha gått inn i Verdal kommune med hud og hår. Det kunne vi ikke ha godtatt. Med denne avtalen utroper vi ingen vinnerne, men det blir innbyggerne som vinner i framtiden, sier Svarva.