Morten Nordli, Tore Sundfær og Karina Strømmen står tirsdag ettermiddag streikevakt utenfor Stiklestad Hotell. Inne går driften sin gang, med et noe begrenset tilbud.

De planlagte konferansene denne uka går imidlertid som normalt, og ikke minst: Det samme gjør konfirmasjonene som skal holdes på SNK/Stiklestad Hotell torsdag, lørdag og søndag.

– Vi har god dialog med ledelsen, og at de prøver å gjennomføre det de klarer må vi ha forståelse for, sier Tore Sundfær, som til vanlig jobber med konferansebiten.

Stoler på arbeidsgiveren

En god del ansatte på hotellet er tatt ut i streik, men noen er uorganisert og de som er ledere og mellomledere kan jobbe som normalt.

– Vi stoler på at det ikke drives streikebryteri og at hver enkelt av de som kan jobbe bare gjør de arbeidsoppgavene de har til daglig, sier Sundfær.

Både han, kokk Morten Nordli og servitør Karina Strømmen har ingen problemer med å akseptere at konfirmasjonsarrangementene går som planlagt i tiden fremover.

– Det er aldri hyggelig når en streik rammer en tredjepart, særlig ikke når det handler om slike ting, sier de.

– Nå vil vel servicen som ytes overfor konfirmasjonsarrangementene ikke bli riktig så god som den normalt ville ha vært, men jeg har forstått det slik at de som leier lokalene vil hjelpe til litt selv også, sier Strømmen.

Vil ikke streike under olsok

Trioen utenfor hotelldøra vet lite om fremdriften i forhandlingene, men regner med at streiken i hvert fall fortsetter til over kommende helg.

– Blir den ikke mer merkbar enn den er, så kan streiken bli langvarig. Nå er det varslet uttak av flere virksomheter til helgen, og vi håper på en snarlig løsning. Streikeviljen er stor, men blir vi sittende her til olsok spørs det om ikke streikeviljen blir mindre, fleiper Tore Sundfær.

Grethe Lyngås, som er bookingansvarlig - og er ansatt i SNK, som ikke berøres av streiken, sier at det blir et møte onsdag, der de videre planene for driften legges.

– Dialogen er god med de som streiker, og kundene våre viser stor forståelse, fremhever hun.

Verdal Hotell og Smak Kreativ Catering

Også ved Verdal Hotell går driften sin gang, selv om hele staben er tatt ut i streik. Konfirmasjonsarrangement både torsdag og i helgen blir det også der.

– Jeg har da vært ute en vinterdag før, sier daglig leder Kari Lerberg.

Smak Kreativ Catering, som også er berørt av streiken, lover på samme måte fullt kjør med konfirmasjonsleveranser.

– Vi er to kokker og en lærling, og det er sistnevnte som er tatt ut i streik. Vi produserer som normalt. Det betyr at kantina ved Norske Skog på Skogn har vanlig drift, og at vi leverer til konfirmasjonene, sier daglig leder Line Hofstad.

Hun forteller at firmaet har en rekke leveranser både torsdag, lørdag og søndag.

– Noen bestilte allerede for to år siden, så det er godt at vi ikke rammes mer enn vi gjør, sier Hofstad.