Det var NRK Sport som i helgen skrev om oddsbongen til Tore Morten Rønning fra Vuku, som han leverte tidlig i fjor høst. Etter at noen få kamper var spilt av Premier League-sesongen brukte han spillerkortet til kona Trine Valbekmo Rønning og satte 100 kroner på Leicester-gull til 1000 i odds.

I dag har både gratulasjoner og medier stått i kø for familen, som i tillegg består av Tina på 14 og Ole på 11.

Sov ikke i natt

Mye skulle til om Leicester skulle rote vekk gullet, men etter at de spilte uavgjort mot Manchester United søndag, kunne Tottenham fortsatt holde liv i sitt gullhåp med seier mot Chelsea mandag kveld. Det klarte de ikke, men kampen på Stamford Bridge ble litt av et fotballdrama.

Dagbladet var raskt ute med en oppfølgende sak etter at gevinsten definitivt var i boks for vukubyggen.

– Det var forferdelig å se kampen, selv om jeg følte meg relativt trygg på at Leicester ville avgjøre i neste kamp mot Everton dersom det ikke ble klart i går, sier han til Dagbladet.no.

Og ikke bare han selv var i hundre mandag kveld.

– Kjerringa var i fyr og flamme. Jeg har aldri sett henne sånn under en fotballkamp før, beskriver Rønning.

Han jobber som tømrer, og måtte opp klokken fem tirsdag morgen.

– Men jeg sov ingenting i natt, spenningen satt i kroppen, forklarer han.

Pengene kommer godt med

Overfor NRK.no anslår han pulsen til langt over 100 da kampen mellom Chelsea og Tottenham gikk mot slutten.

– Da det ble 2-2 (med sju minutter igjen av ordinær tid, samt seks minutter i tillegg, journ.anm.) tok det helt av, sier Tore Morten Rønning. Tottenham ledet 2-0 til pause, men Chelsea kom altså tilbake, og helt i sluttfasen av kampen var det vill vest mellom spillerne på de to London-lagene.

– Det er et mareritt å se fotball med Tore Morten. Han jubler og hoier, sier Trine Valbekmo Rønning, som til vanlig jobber som servitør ved Stiklestad Hotell, men nå er tatt ut i streik.

– Vi skal snart ha konfirmasjon i huset, og da passer det dårlig å leve av streikebidragene, sier hun til NRK.no.

En sydentur står ellers på ønskelista etter den populære premien.

TV2 har visstnok også vært på besøk hos Tore på jobb denne tirsdagen, så et blikk innom sportssendingene der utover kvelden er nok et godt tips.

Litt på villspor

Innherred.no har egentlig også vært litt på jakt etter en mer skikkelig sak på den dyktige oddstipperen, men har punkt 1) Hatt mye å gjøre med kommuneforhandlinger og andre saker i dag og 2) Vært litt på villspor og ikke truffet helt. I Leksdalen fikk avisa høre at flere hadde prøvd den vegen for å finne frem, og hjemme i huset i Vuku var det yngstemann som regjerte alene da avisa kom.

Uansett går de største gratulasjoner til hele familien.