Verdalsgutten Stig Ove Otto Svartaas gledet seg til russetid, men natt til 1. mai ble en natt han aldri vil glemme.

Innherred.no omtalte flere hendelser fra politiloggen etter den første russefeiringsnatta, og det skulle vise seg at den ene av dem var mer alvorlig enn rapporten fra politiet kunne tyde på.

Operert for kraniebrudd

Onsdag delte Svartaas historien sin på Facebook, etter å ha kommet hjem fra St. Olavs Hospital, der han ble operert for kraniebrudd.

- Jeg var på legevakta kort tid etter hendelsen, men de så ingenting med det første. På mandag ba moren min meg om å ta en ny tur på legevakta for å sjekke, og de sendte meg videre til sykehuset på Levanger. Der ble det røntgen, og konstatert brudd i et bein i hodeskallen ved siden av festet til kjeven, forteller russegutten.

Stoppet for å hjelpe

Det som skjedde natt til 1. mai var at han var sjåfør og kom kjørende gjennom Levanger sentrum med kompiser og kjæresten Line Amalia Junge som passasjerer.

- Da vi kom til lyskrysset ved kirka så vi en ung mann som slengte ei jente i bakken. Jenta gråt og jeg gikk ut for å høre hva som foregikk, men fikk bare til svar fra mannen at jeg ikke hadde noe med det å gjøre, gjengir Svartaas.

Etter at han gikk tilbake til bilen, kom det også en person ut fra blokka like ved som lurte på hva som skjedde.

- Da var den voldelige mannen frekk i kjeften, og jeg ba ham med kraftig stemme om å roe seg ned.

Fikk flere slag i hodet

Da kom mannen i mot Stig Ove Otto Svartaas, og spurte om han ville ha bank.

- Han slår meg en gang på venstre side og flere ganger på den høyre. Det er vanskelig å gjøre noe motstand siden han holder fast genseren på venstresiden, og jenta - som sannsynligvis var kjæresten hans - river meg i høyre side for å skille oss, forteller Svartaas.

Mannen forsvant inn i blokka da det kom blålys forbi - en ambulanse som var på annet oppdrag - før politiet kom noe senere, etter å ha blitt kontaktet av forbipasserende til hendelsen.

- Politiet rakk dessverre ikke å lete etter mannen, siden de måtte raskt videre til en annen hendelse. Men de noterte ned personalia på meg, og forholdet er anmeldt, sier Stig Ove Otto Svartaas.

Ikke for medfølelsens skyld

Til Innherred.no sier han at han håper Facebook-posten ikke oppfattes som et uttrykk for selvopptatthet og et inderlig ønske om medfølelse.

- Det blir så utrolig mange spørsmål, og slitsomt å skulle fortelle historien igjen og igjen til alle som spør. Mobilen ble raskt full av henvendelser, sier Svartaas.

I tillegg vil han med historien be folk tenke seg om før de begynner å innta store mengder alkohol, særlig de som har lett for å bli sint og voldelig i fylla.

- Jeg håper den kan være til ettertanke, sier russegutten, som samtidig uttrykker en stor takk til alle sine venner, familien og verdens beste kjæreste.

Må ta forbehold

Han kan ikke legge seg nedpå på den siden av hodet han fikk brudd i de neste par-tre ukene, og er nødt til å ta det litt rolig. Selv om russetida ikke blir helt som planlagt, håper han å kunne delta på en del av festlighetene.

- Jeg må ta visse forbehold, og så må de jeg er sammen med også unngå å støte borti hodet mitt. Da skal dette gå ganske bra, tross alt, sier Stig Ove Otto Svartaas.