Fylkesrådet vil endelig avgjøre bevilgningen i sitt møte 10. mai, men anbefalingen fra fylkesråd for miljø og regional utvikling, Terje Sørvik er klar.

– Det bør riktignok være en forutsetning at alle tilbud i prosjektet er åpent for bedrifter og bransjer også lokalisert utenfor industriparken i Verdal. Det for å sikre en så bred regional effekt av prosjektet som mulig, og å unngå at noen spesielle får fordeler og at enkelte bedrifter og bransjer blir utelukket fra å delta, mener Sørvik.

Mye å gå på i forskningsaktivitet

Kompetansekraft 2.0 har satt seg som mål å styrke vekstkraften og omstillingsevnen til industrien i Verdal og regionen for øvrig. Det er et partnerskap mellom Proneo, Sintef og Verdal Næringsforum som vil koble næringslivets behov opp mot relevante forsknings- og utviklingsmiljø.

– Nettopp denne koblingen har vist seg å være utfordrende i Nord-Trøndelag, for etterspørselen etter forskning i fylket er lav og vi er landets nest minste fylke på forsknings- og utviklingsaktivitet, konkluderer Sørvik.

Gledelig at de ser det selv

Nettopp derfor mener han prosjektet er et godt svar på de utfordringene. Næringsrettet innsats mot forskning og utvikling er dessuten et prioritert satsingsområde for fylkesrådet og det nyeste regionale utviklingsprogrammet.

– Nedgangen i olje- og gassnæringen krever omstilling og konkurransekraft, og det er gledelig å se at bedriftene i Verdal industripark selv ser behovene de har, mener Sørvik.

Han er samtidig opptatt av at virkemidlene i Regionalt utviklingsprogram 2016 skal ivareta hele fylket, derav forutsetningen han bør legges inn.