Mye kunnskap er til stede på det åpne møtet om sjøørretens vilkår i Verdal tirsdag ettermiddag og kveld.

Befaring i bekk

Møtet er delt i to, en utendørs del som foregår i Brokskitbekken med oppmøte klokken 17.00 ved bekken ved det gamle teglverket. Der blir det demonstrasjon av bunndyrtaking og elfiske, og et møte med grunneier Andreas Valsø om bekkelukkingen ved Stiklestad Tre.

I 1972 ble bekken lagt i rør som rassikring for å kunne bygge til landbruksformål. Før den tid var det fisk i bekken, og grunneieren er positiv til å åpne bekken igjen. Det kan lages et nytt elveløp parallelt med kulverten, slik at kulverten fortsatt kan ha nytte ved flomsituasjoner.

150 meter med rør har dessverre gitt stopp for fisken, noe som ikke er så bra siden det ovenfor bekkelukkingen er to-tre kilometer med fine gyte- og oppvekstområder som dermed er satt ut av produksjon.

God informasjon

Møtet fortsetter innendørs klokken 19.00 på Stiklestad skole. Der er NINA (Norsk institutt for naturforskning) og NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet representert, det samme er Verdal jeger- og fiskerforbund, Stjørdal jeger- og fiskerforbund, Innherred samkommune og Fylkesmannen i Nord-Trøndelag. Da blir det både resultater fra kartleggingen i Verdal, litt om sjøørretbekker i Trondheimsfjorden og bekkene i Verdalsvassdraget, samt hvilken hjelp, veiledning og tiltaksmidler som tilbys.

Rektor Joar Eklo ved Stiklestad skole vil på tampen si litt om hva en fiskebekk i området kan bety for undervisning og læring ved skolen, før det er åpent for spørsmål fra publikum.