Innherred.no skrev forrige uke om den nye sandstranda på Røstad i Levanger, som skal stå ferdig til 1. juni.

Midt på dagen mandag 23. mai kom den første av to båtlaster med til sammen 500 kubikkmeter sand inn mot land. Det er selskapet Boston, med den klingende webadressen sandstrand.no som leverer stranda til det nye badeområdet.

Litt tilfeldig bedriftskonsept

Selskapet er hjemmehørende i Kopervik på Karmøy, et par mil sør for Haugesund. De drev opprinnelig bare med foredling av ulike produkter av skjellsand til landbruket, kommuner og privatpersoner, levering av kalk og skjellsand til jordforbedring, avløpsrensing og rensing av elver vann, samt vinterstrøing av veger og som fôr til fjørfé.

Men på slutten av 1990-tallet losset de en overskuddslast med skjellsand på sin egen strand ved Kopervik, og det ble kjempepopulært. Dermed startet de med faste leveranser og vedlikehold av badestrender. Skipet M/S Sandstrand går nå langs hele norskekysten med sand til strender, og mandag var turen altså kommet til Røstad i Levanger.

Nydelig værmelding

Nærmere 1500 kvadratmeter strandareal skal fylles opp med sand i 30-40 centimeters tykkelse. I tillegg legges det mellom stranda og Kjærlighetsstien et lag med matjord før ferdigplen skal rulles ut. Det blir også et eget grillområde og plasser med benker og bord, som rullestolbrukere fint kan bruke.

Som om ikke det er nok at arbeidet ser ut til å være i rute til ferdigstillelse i månedsskiftet, så bærer også værmeldingen bud om at det umiddelbart blir anledning til å ta i bruk det nye strandområdet.

Allerede inn mot kommende helg vil temperaturen nærme seg 20 grader, og gjennom helgen og ut i neste uke over månedsskiftet ser det ut til å bli strålende sol og en rekke sommerdager på rad.