Mandag var Gjensidigestiftelsen på besøk hos Innherred brann og redning i Levanger for å overrekke den gode nyheten om at de tildeles nytt kjøretøy til en verdi av én million kroner.

– Dette er jo helt fantastisk, sier brannsjef Rigman Pents, som hadde forberedt seg til et omvisningsbesøk fra Gjensidigestiftelsen.

– Nå hadde jeg egentlig forberedt meg på en helt annen tale, sier Pents.

Han forteller at en ny brannbil har vært etterlengtet.

– Vi har diskutert hvor vi eventuelt skal plassere et slikt kjøretøy. I Verdal er vi mye ute på hjertestans og slike oppdrag. Ytterøy har også behov for et slikt kjøretøy. Vi må sette oss ned og diskutere hvor det skal plasseres. Kanskje kan det gå på rundgang, sier Pents.

Jubileum

Gjensidige er 200 år i år og Gjensidigestiftelsen markerer dette med en gave til det norske samfunn, nemlig "Det store brannløftet".  Gjensidigestiftelsen har satt av 350 millioner kroner til prosjeket og innebærer både kompetanseheving og oppgradering av materilell i brannvesenet.

Områdeleder Trine Vekseth i Gjensidigestiftelsen forteller at det kom inn hundrevis av søknader på de 37 kjøretøyene de skal gi bort.

– En fagjury har gått gjennom søknadene og funnet de mest spennende søknadene. Innherred brann og redning er et veldrevent brannvesen med stor frivillighet. Vi har hørt om en veldig positiv ledelse, sier Vekseth.

Fremskutt enhet

Til sammen gis det bort 12 brannbiler, 24 fremskutte enheter og én vanndykkerbil. Innherred brann og redning får en såkalt fremskutt enhet.

– Det betyr et lettere kjøretøy som kommer til åstedet raskt. Det veier 3,5 tonn og er utstyrt med høyttrykks slukke-, rednings- og førstehjelpsutstyr.  Den har firehjulstrekk og kartløsning som samhandler med Tetra nødnett. Med kjøretøyet følger også sørvis og oppfølging i fem år, forteller Vekseth.

Mandag var det kun den gode nyheten og ikke kjøretøyet Gjensidigestiftelsen hadde med seg på besøket. Kjøretøyet, som vil bli enten Volkswagen, Mercedez Benz eller en Ford, er under produksjon. Vekseth kan forteller at den har en verdi på rundt én million kroner og at den vil komme til Innherred brann og redning i september.

Her blir også Morten Hustad overrasket.