I Frosta skal innbyggerne mandag ta stilling til intensjonsavtalen om sammenslåing mellom kommunene Stjørdal og Frosta til Værnes kommune. Ifølge Trønder-Avisa inviterer ordfører Ivar Vigdenes (Sp) i Stjørdal også Åsen i Værnes kommune.

-  Kommunesammenslåing og de samferdselsmessige investeringene vil ha nært sammenfall i tid, og faktisk resultere i at reisetiden for åsbyggen vil bli betydelig kortere til Stjørdal enn til Levanger, sien Vigdenes til avisa.

I tillegg mener han at næringslivet i Åsen vender seg sørover.

– Som åsbygg bekymrer dette i alle fall meg, sier Levangers varaordfører, som mener at dersom man skal forvente en satsing på linje med den som har vært i Åsen, bør man tenke seg om.

– For det første er det helt uaktuelt etter min mening å dele opp Levanger kommune. Så kommer spørsmålene, sier Reberg og lister opp følgende:

1.       Vil Levanger kommune gå videre med sentrumsplanen i Åsen som nå er under arbeid, eller vil den nå stoppe opp?

2.       Vil Levanger kommune gå videre med planleggingen av ny hall i Åsen, slik som det er planlagt i denne valgperioden?

3.       Vil Levanger kommune stoppe byggingen av ny pleie og omsorgsenhet i Åsen, før det er avklart med Stjørdal om finansiering av denne?

4.       Vil Levanger kommune gjennomføre bygging av nye garderober ved Åsen barne og ungdomsskole som planlagt i sommer? (finansiering er på plass).

5.       Vil Levanger kommune gå videre med fullføringen av tinbuen friluftsområde?

– Det viktigste spørsmålet åsbyggen må stille seg er: Er det lurt å gi uttrykk for at man vil ut av Levanger kommune? Skal man forvente en satsing på linje med den som har vært i Åsen bør man tenke seg om, sier Alf Magnar Reberg.

Ordfører Ivar Vigdenes mener Åsen har mer tilhørighet til Stjørdal enn Levanger. Foto: Tor J. Friberg.