Lastebilen tilhørende en kvinne i 40-årene fra Levanger ble i fjor høst stanset på kontrollstasjonen i Åsen. Det var ikke hun selv som kjørte den da, men det er likefullt eierens ansvar å sørge for at alle formaliteter er i orden.

Det var de ikke, idet fartsskriveren i lastebilen ikke var kalibert slik den skal være annethvert år. Den siste kontrollen hadde funnet sted høsten 2012, og det var gått ti måneder over fristen for ny kalibrering da lastebilen ble stanset i kontroll.

Bilen hadde nettopp vært på EU-kontroll da den ble stanset, og kvinnen sa i Inntrøndelag tingrett at hun trodde alt var i orden, også fartskriveren, da vegvesenet meldte at bilen var godkjent.

Det var ikke nok for retten, som mente at lastebileieren hadde opptrådt uaktsomt ved ikke å forvisse seg om at kalibrering av fartskriveren var foretatt.

Slike overtredelser gir vanligvis et forelegg på 8.000 kroner, og 9.500 kroner hvis forelegget ikke godtas og saken havner i retten. Kvinnen fikk 1.000 kroner avslag som følge av lang saksbehandlingstid, men må betale 1.000 kroner i saksomkostninger slik at hun totalt må ut med 9.500 kroner.