Da holdt nemlig ja-siden i Verdal og Levanger et kick-off-møte for innspurten i debatten om kommunesammenslåing. Det var et møte der politikerne samlet seg på tvers av politiske partier og konstellasjoner.

- Vi går sammen om å skape interesse for saken, sier varaordfører Silje Sjøvold i Verdal Høyre.

Skape framtiden

Hun var omringet av politikerkolleger fra begge kommuner og representanter fra en rekke partier fra både høyre og venstre side i politikken, samt fra sentrum. Deriblant Ap, Frp, Høyre, KrF, Senterpartiet i Levanger, samt Høyre og Venstre i Verdal. I tillegg skulle Marit Voll fra Senterpartiet være med, men hun var forhindret fra å delta.

- Hun har vært sentral i utformingen av brosjyren, opplyser Sjøvold.

Et av mottoene de nå bærer sammen er «den beste måten å forutse framtiden på er å skape den».

Bruker sosiale medier

Forsamlingen går nå ut med en brosjyre til alle husstander i Levanger og Verdal, og har trykket opp 15.000 eksemplarer som nå blir distribuert i postkassene. Videoen deler de også på sosiale medier, som Facebook.

- Videoen viser hvor fint vi har det i de to flotte kommunene. Det viser også hvor mye vi har til felles. Vi tror at vi blir aller best sammen, og at vi møter framtidens utfordringer best ilag. Det er ekstra fint å se oversiktsbildene fra begge kommuner i denne videoen. Der ser vi rett over til nabokommunen, sier Sjøvold, som innledet møtet.

- Det er kjempeviktig å få opp engasjementet i tiden framover. Vi blir i blant møtt med at folk «vet hva de har, men ikke hva de får». Men vi har ikke noe nullalternativ, og det blir ikke som i dag når samkommunen må oppløses. Derfor ønsker vi en debatt med fakta, sier ordfører i Levanger, Robert Svarva.