Madeleine «Madde» Pedersen (13) var ute med hunden Troy på tur onsdag ettermiddag, og benyttet samtidig anledningen til å forevige sommersola på kreativt, litt mystisk og spennende vis.

Sommerdager på rekke og rad

Flere sånne bilder kan det bli i dagene fremover, for værvarslet er intet mindre enn fabelaktig i tiden fremover. Det er sol, sol og sol som venter, og gode muligheter for å mangedoble antall dager med over 20 varmegrader til nå i år. For det har vi nemlig bare hatt en eneste dag til nå, den 9. mai.

Møre og Romsdal og Trøndelag Stort sett pent og varmt vær, særlig i indre strøk. Rolige vindforhold med østlig bris, nordøst opp i frisk bris langs kysten. Stigende temperatur.

Det er hva meteorologene har å melde for fredag, og lørdag og søndag er ikke mye dårligere.

Også utover kommende uke og mot vømmølhelga ser det lyst ut med tanke på sommervær og -temperatur.

Tror på knallvarm midt-juli

Vi har spurt den gamle værspåmannen i Verdalingen om utsiktene videre utover sommeren.

– Det blir en våt og kjølig avslutning på juni og begynnelse på juli, men så lysner det skikkelig opp til helgen 9. og 10. juli. Fra da av får vi godt og vel en uke med kjempeflott sommervær og temperaturer på 30 plussgrader. Videre blir det fortsatt tørt og fint vær, men langt fra like varmt gjennom olsok. Etter en fuktig, men ikke veldig kjølig start på august, får vi en ny flott sommerværuke med høye temperaturer fra 8. til 14. august, før det blir høstlig vær i et par uker. Mot slutten av august klarner det opp igjen, og overgangen mellom august og september, samt den første hele uka på september blir fin og varm for årstiden, spår han.