Da inviterer Ekne småbåtforening til maritim dag med blant annet fiskekonkurranse både fra land og sjø.

– Det blir konkurranse om største fisken, flest fisk, styggest fisk og mye mer, sier leder Pål Austeen i Ekne småbåtforening.

Kan bli med på fjordfiske

Dagen er full av aktiviteter og de som verken har båt eller har lyst å bli med på fiskekonkurransen fra brygga har likevel mulighet til en fisketur på fjorden.

– Vi får besøk av to store fiskeskøyter, og det går an å melde seg på og bli med på en tre timers tur, opplyser Austeen og understreker samtidig at interesserte må melde seg på i forkant før turen går klokka 10.

Temaet for årets maritime dag er livet i havet og Austeen håper det blir mulighet for å få se på ei håkjerring.

– Trondheim havfiskeklubb starter fiske sitt fredag kveld og de skal fiske etter håkjerring. Har de flaks så skal det bli mulighet for å se ei håkjerring på småbåthavna, sier Austeen.

Flaks eller ei, havfiskeklubben vil uansett være til stede for å svare på spørsmål om fisk og livet i havet. Nidaros kystmeitelag er også invitert og gir opplæring i flyndrefiske fra brygga. Og maten som selges er selvfølgelig fiskemat.

Hjemmebryggekveld

Falstadregatteaen arrangeres også samme dag og den maritime dagen er ikke over før det blir natta. På kvelden inviteres det til hjemmebryggekveld.

– Det blir litt samme opplegget som hjemmebryggerne arrangerte på marsimartnan, med smaking av åtte-ni forskjellige ølsroter og en matbit på billetten, sier Austeen og minner om at kveldsarrangementet krever påmelding.

Ekne småbåthavn arrangerer maritim dag hvert annet år.

– Folk bruker å komme med både båt og bil. Vi bruker å starte sommeren med maritim dag, så vi regner med fint vær i helga, sier Pål Austeen.