Flere innbyggere betyr mer skatt til kommunen.

– Det er et litt komplisert regnestykke, men jeg vil anslå at en folkevekst på denne størrelsen vil gi kommunen mellom to og tre millioner kroner i økte skatteinntekter, sier rådmann Ola Stene.

– Ifølge det nye inntektssystemet får kommunene tilskudd til ulike aldersgrupper. I tillegg kommer utjevningsskatten, utdyper rådmannen.

Kan nå 20.000 i år

Den ferske folketallstatisikken fra Statistisk Sentralbyrå er gode nyheter for ordfører Robert Svarva. Han sier at folketallsveksten viser at Levanger har opparbeidet et godt omdømme som gjør at folk ønsker å bosette seg. Et fødselstall på 34 gjør tallene enda mer sensasjonell og hyggelig.

– Dette viser at folk som bor her fra før også trives i kommunen, sier ordføreren.

Han undersrteker at det er mange tilfeligheter som kan ha slått til.

– Hvis denne utviklingen fortsetter, er det i overkant hva vi kan forvente. Da vil vi i så fall nå vår langsiktige målsetting om å passere 20.000 innbyggere allerede i år. Men trenden er utvilsomt veldig god, sier Robert Svarva.

Nedgang i Verdal

Ingen av de andre kommunene i fylket kan vise til en tilsvarende vekst første kvartal i år. Verdal har hatt en nedgang i folketallet på 27 personer. Tallene bekymrer ikke ordfører Bjørn Iversen.

– Det er ingen dramatikk i dette. Vi er vant til at folketallsutviklingenen svinger fra kvartal til kvartal. Dette går i bølger. Utviklingen er ikke lineær.

Verdalsordføreren beroliger seg med å henvise til mer langsiktig statistikk over folketallutviklingen i kommunen. Fra 2011 til 2015 har folketallet økt med 500 personer. Det har vært en jevn vekst de siste ti årene, og kommunen plasserer seg i den gruppen av kommuner i landsdelen som har hatt den beste folketallutviklingen i denne perioden.

– Over tid er utviklingen entydig postitiv. Nå er vi dessuten på vei inn i en høykonjunktur, sier Iversen.

Verdal nærmer seg 15.000

Han fremholder at det kan være små tilfeligheter som gjør utslag på en kvartalsvis statisstikk.

Det kan for ekseksempel ber på noe så eneklt at et boligprosjekt ikke ble ferdigstilt i løpet av dette kvartalet, sier Bjørn Iversen.

Sammenliknet med årsskiftet 2014/2015 er økningen i Levanger på 243 innbyggere, mens Verdal i det perspektivet også har økning, på 47 innbyggere.

Ved utgangen av mars i år hadde Levanger 19.717 innbyggere, mens Verdal hadde 14.858.