Onsdag skrev Innherred.no om mor og datter Bente og Julie Vangen, som var forferdet over at noen hadde kjørt ned en andefamilie på tur langs fylkesveg 757 i Verdal.

Usannheter spredte seg

En stund etter hendelsen fikk de lokale kaffeselgerne i Kaffe1 en lite hyggelig henvendelse fra hovedkontoret, som hadde fått høre at en av deres biler stod bak påkjørselen. Det skal også ha ryktes på private Facebook-kontoer i nærområdet at en Kaffe1-bil var det som kjørte på andefamilien.

– Det er ikke noe hyggelig å oppleve slike rykter, sier Olav Karmhus til Innherred.no. Han var i likhet med de to Innherred.no pratet med onsdag en av de første som kom til stedet, og så mange biler bare kjøre forbi andemoren som stod i vegbanen og de døde andeunge-kroppene.

– På avstand så ikke andemor skadet ut, og virket til å bare se etter ungene sine. Jeg stoppet mens de to stod og tok bilder, og tilbød meg å hjelpe til med å rydde opp. Ved en nærmere kikk på andemor så jeg at hun var hardt skadet, og sa at jeg kunne kjøre fuglen til avliving hvis en av dem ble med i bilen og holdt den fast. Jeg kjørte til Verdal Dyreklinikk, og der avlivet veterinær Knut Solhaug andemor vederlagsfritt, forteller Karmhus.

Har et ansvar

Kollega Thor Skogheim i Kaffe1 Nord-Trøndelag roser Karmhus' opptreden, og sier han ble veldig trist av de feilaktige ryktene.

– Man har jo faktisk et ansvar ifølge loven til å ta seg av skadede dyr langs vegen. Så i tillegg til å be folk være forsiktig med å spre usannheter, vil jeg også be de som bare kjørte forbi om å tenke seg om, sier Thor Skogheim.