Roar Husby startet som Rema-kjøpmann på Trekanten i 1987. Da var Lars Røstad fem år gammel. Nå er det han som tar over Rema-butikken på Røstad, der Husby har drevet butikk siden Lidl flyttet ut i 2008.

– Det er vel omtrent Odd Reitan og jeg som har holdt på lengst i Rema-systemet, smiler Husby, som luftet tanken om å slutte som kjøpmann i fjor sommer.

– Mange har hatt lyst til å ta over som kjøpmann her. Butikken har veldig god plassering, lokalene er store, fine og rasjonelle uten stolper, og potensialet for vekst er høyt i årene fremover, sier Husby.

Tar over på bursdagen

Søndag er det varetelling, og mandag skjer den offisielle overtakelsen - attpåtil på Lars Røstads 34-årsdag.

Røstad selger seg ut av Rema 1000 på Boby'n, hvor namsosingen Lars Johansen overtar i lokalene. Røstad har for så vidt ikke vært i sin egen butikk så mye de siste åtte månedene, idet han har vært nestleder nettopp hos Husby siden september i fjor. Det gjør at han er godt kjent med det som venter når han nå tar over på egen hånd.

– Dette er jo en virksomhetsoverdragelse, så jeg overtar de 15 ansatte fordelt på rundt ti årsverk. Forhåpentligvis blir også de faste kundene med videre, samtidig som jeg vet at ingen ting kommer av seg selv. Konkurransen er tøff i dagligvarehandelen, så både utvalg, priser og mye annet må være godt. Jeg skal ikke gjøre så mange forandringer, men noen planer har jeg utover sommeren, forteller Røstad.

Mål om økt omsetning

Husby har etter egne beregninger omsatt for rundt 1,8 milliarder kroner siden han startet som Rema-kjøpmann. I fjor var omsetningen på 79 millioner kroner. Lars Røstad nådde 50 millioner i omsetning på Boby'n i fjor.

– Målet mitt er å øke omsetningen her på Røstad til 100 millioner kroner i 2020, sier overtakeren. Studentboligbygging, nærheten til Nord universitets campus og at sentrum generelt har utvidet seg østover gjennom årene gjør at han ser store muligheter i årene fremover.

Sammenliknet med lokalene på Boby'n er butikken på Røstad halvannen gang så stor, cirka 1400 kvadratmeter mot 950 på Boby'n.

– I tillegg er dette et rent butikklokale med parkering utenfor. Det skiller seg fra å være i et senter, konstaterer Lars Røstad.

Litt hemmelighetsfull

Den nye kjøpmannen i Levanger bor på Tinden i Verdal med madammen og to gutter på ni og tretten år. Avtroppende kjøpmann Roar Husby sier at han ikke har noen planer om å pensjonere seg, men vil ikke si konkret hva han nå skal gjøre.

– Han skal vel starte å jobbe på Kiwi, fleiper Røstad.

– Nei, det skal jeg ikke, forsikrer Husby, som imidlertid vil fortsette med noe i næringslivet.