Fredag åpnet laksefisket i Verdalselva.  Ifølge laksebørsen er det til nå (klokka 14.00 søndag) registrert 19 lakser med en gjennomsnittsvekt på 7,4 kilo. Største laks er på 13 kilo, og den ble tatt av Morten Osen. 14 lakser ble tatt første døgn, mens det på lørdag ble tatt fem.

Fikk 10-klios på flue

En av de heldige fiskerne er Anders Moe fra Levanger. Han fikk en fin laks på 10 kilo fredag kveld.

- Den første natta var kald og dau, men utover dagen kviknet det til i elva. Jeg fikk laksen på flue, og brukte enhånds fluestang. Akkurat det er litt utfordrende med såpass stor laks på kroken, men det gikk bra. Etter et kvarter fikk jeg landet laksen med hjelp fra Odin Granheim, forteller Moe som er medlem i Verdal jeger og fiskerforening og sitter elveutvalget.

Moe tok laksen på foreningens Sellæg-vald.

- Hvordan er forholdene i elva nå?

- Det begynner å bli lite vannføring, men det er fortsatt mulig å få fisk. Laksen viser seg, men begynner å «klumpe seg i hop» i strømmene.

- Hva skjer med fangsten din?

- Jeg kommer til å røke laksen, sier fiskeren som årlig siden 2006 har vært ute med stanga i Verdalselva.

Sesongkvote

Sesongkvoten for hele Verdalsvassdraget er 320 avlivet laks.

Av disse er 20 laks forbeholdt elva ovenfor Granfossen i perioden 1. til 10. august. Personlig sesongkvote per fisker er tre laks der en av dem ikke kan være større enn 65cm.  Når den tredje laksen er fanget og avlivet skal fisket avsluttes for sesongen.

Ifølge fiskereglene for elva er «fang og slipp» før kvoten er fylt frivillig. Slippes en laks etter at den er forsvarlig kjørt og ikke skadd kan fiske fortsette. Er fisken skadd, skal den avlives og regnes på kvoten for avlivet fisk.

Av de 14 registrerte fangstene i Verdalselva, er to sluppet ut i elva igjen (fang og slipp).

Alt skal registreres

Fiskerne skal registrere all fanget fisk på laksebørsen for Verdalsvassdraget, også fisk som settes ut igjen.  All hunnlaks er fredet etter 1. juli, og skal forsvarlig settes ut igjen. Er laksen skadet skal den avlives og regnes på kvoten.