Nå selger han samlingen.

– Plassmangel rett og slett. Du må ha noen hyllemeter for å få plass. Jeg har samlet i permer, skuffer, skap, hyller opp og hyller ned, sier Øystein Visth fra Levanger når han skal forklare hvorfor han nå velger å selge sine kjære Donald–blad.

Selv om han nå selger samlingen, kommer han til å fortsette å abonnere på tegnserien. Visth husker godt fra tida da han dro til butikken for å kjøpe ferske Donald–blad.

– Jeg kunne stå en halvtime ved tegneseriene for å finne det fineste ekemplaret, sier Øystein Visth og forteller at hvert eneste blad er pent brukt.

– De er helt strøkne. Like god som da de ble kjøpt og jeg har lest et blad maks to ganger, sier Visth.

– Hvorfor har du blitt så glad i Donald Duck?

– Alle som er født etter krigen har et forhold til Donald Duck. Jeg husker tegnefilmene. Alle de store bøkene har jeg også og alle julebøkene, sier Visth.

Han har 3000 Donald-blad og 900 pocketbøker, og tar 40-50 kroner for hvert blad. I tillegg selger Visth flere andre tegneserier. Han regner til sammen 8000 inkludert pocket, bøker og sommershow.

– Til sammen vil det bli rundt 400.000 kroner. Så om noen vil kjøpe hele samlingen, er det helt greit, sier Øystein Visth.