Mandag ble det kjent at det danske selskapet Danish Agro kjøper Lena Maskin, som eier 51 prosent av Verdal-selskapet Trøndelag Traktor. I dag fører de traktorer av merkene JCB og McCormick, men etter danskenes oppkjøp av Lena Maskin blir verdalingene nå en Claas-forhandler. Kjøpet av Lena Maskin skjer gjennom Danish Agros datterselskap, Norwegian Agro Machinery.

Innherred.no har vært i kontakt med daglig leder av Trøndelag traktor, Berit Synnøve Lyngsaunet. Hun ønsker ikke å kommentere saken inntil videre.

Vi har også forsøkt å få tak i daglig leder av Norwegian Agro Machinery, Jens Skifter, uten noe svar å få hittil.

Millionbedrift

Trøndelag Traktor holder til i Fæbyveien 2 i Verdal, og ble etablert i 1978. Bedriften skiftet navn i 2002 fra Verdal Traktor til deres nåværende, og driver med salg av- og service på traktor, treskere og landbruksmaskiner. Ifølge Brønnøysundregistrene hadde bedriften 11 ansatte per mai i år, og omsatte for nærmere 28 millioner kroner i 2015. Deres driftsresultat var på 205 000 kroner i underskudd, men likviditetsgraden er fortsatt god, på 2.26. Den andre halvdelen (49 %) av selskapet eies av Fæby Invest.

Det var traktor.no som først omtalte danskenes oppkjøp av Lena Maskin.