Som eneste nordmann, er Yngvill Kolset Haga fra Verdal, nå bosatt i Oslo, nominert til Den europeiske castingprisen for sin castinginnsats på filmen Natt til 17 fra 2014.

– Det er først og fremt kjempehyggelig, og litt overraskende. Det er veldig fint at det arbeidet jeg har gjort blir satt pris på, sier Kolset Haga til Trønder-Avisa mandag.

Internasjonal liste

Prisen deles ut av Locarno filmfestival og International Casting Directors Network (ICDN), som vil hedre castingprosessen i filmproduksjonene. Filmen Natt til 17. handler om en gruppe ungdommer, og ble regissert av Eirik Svensson. Hun er nominert med følgende kandidater:

Simone Bär (Danmark) for Land of mine by Martin Pieter Zandvliet, 2015Antoinette Boulat and Elsa Pharaon (Frankrike) for Standing tall av Emmanuelle Bercot, 2015An Dorthe Braker (Tyskland) for Labyrinth of lies av Giulio Ricciarelli, 2015Amy Rowan (Irland) for My name is Emily av Simon Fitzmaurice, 2015Yngvill Kolset Haga (Norge) for One night in Oslo (Natt til 17.) av Eirik Svensson, 2014Magdalena Szwarcbart (Polen) for The mighty angel av Wojciech Smarzowski, 2014Pauline Hansson (Sverige) for Drifters, av Peter Grönlund, 2015

Flere storprosjekter

Siden Natt til 17. har Yngvill Kolset Haga castet flere filmer. Anne Sewitsky benyttet henne blant annet til casting for sin spillefilm Sykt Lykkelig og De Nærmeste. Hn har også jobbet med Kvinner i for store herreskjorter av Yngvild Sve Flikke, Nils Gaups helteepos Birkebeinerne, Welcome to Norway og den kommende tv-serien Valkyrien, ifølge rushprint.no.