Onsdag 10. august avholder Norske Skog en ekstraordinær generalforsamling på Skøyen i Oslo. Det opplyser konsernet i en pressemelding tirsdag kveld. I møtet skal forsamlingen velge ny revisor, og har innstilt på BDO etter anbefaling fra revisjonsutvalget.

Styret vil sikre støtte

Hovedagendaen i møtet er imidlertid å sikre styret støtte fra eierne i forbindelse med de omfattende strukturgrepene konsernet gjør for å ivareta blant annet gjeldsbelastningene sine.

- Som følge av den omfattende prosessen rundt selskapet, stiller styret sine plasser til disposisjon for å sikre at det styret som skal lede Norske Skog fremover, har full tillit fra aksjonærene. Styrets leder vil ikke ta gjenvalg. Valgkomiteens innstilling vil bli publisert i en børsmelding og på www.norskeskog.com i forkant av generalforsamlinge, heter det i innkallingen til generalforsamlingen.

Dermed gir styreleder Jon-Aksel Torgersen seg i styret.

- Jeg tror dette er en riktig avgjørelse i dagens situasjon for selskapet, sier han til økonominettavisen e24.no tirsdag kveld.

Styret i dag

Jon-Aksel Torgersen er i dag styreleder, og ble valgt i 2015. Med seg i styret har han Eilif Due fra Levanger (innvalgt 2012), Joanne Owen (innvalgt 2016), Nils Ingemund Hoff (innvalgt 2016), Mimi K. Berdal (innvalgt 2016) og ansatterepresentantene Paul Kristiansen (innvalgt 2009), Svein Erik Veie fra Levanger (innvalgt 2010) og Cecilie Jonassen (innvalgt 2015).