Onsdag presenterte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) en rapport om kraftsituasjonen i forrige uke. Rapporten viser at fyllingsgraden for kraft hentet fra nedbør i Midt-Norge er 11,3 prosent under median per uke 28. Resten av landet har fyllingsgrader over normalen. Det gjør sitt til at strømprisene øker i Midt-Norge sammenlignet med resten av landet.

- Mangel på importkapasitet inn til Midt-Norge gjorde at kraftprisen der ble høyere enn i Nord- og Sør-Norge, skriver NVE i rapporten. De viser til at Statnett i forrige uke jobbet med å oppgradere linjen mellom Tunnsjødal og Verdal. Derfor ble importkapasiteten av kraft inn til Midt-Norge nedsatt i forrige uke. Reduksjonen i importkapasiteten vil fortsette til 19. august på grunn av vedlikeholdsarbeidet, ifølge NVE.

Denne uken forventer direktoratet at Vestlandet og deler av Midt-Norge vil få mest nedbør i Norge med 10-40 millimeter nedbør og lokalt opp mot 60 millimeter. Ellers i landet forventes det en netto fordamping, som ikke øker nedbørsenergien. Hittil i år har nedbør gitt vannkraft tilsvarende 48,3 TWh. Det er 13,8 TWh mindre enn normalen.