Ja, Johs Bjørgvik må faktisk poengtere det når han sender inn en annonse vedrørende sin 75-årsdag den 25. juli dette år.

Tredje runddag på toppen

Han hadde en likelydende annonse på trykk for fem år siden i Verdalingen, og når den spreke jubilanten om noen dager legger avgårde sammen med sine turkamerater er det faktisk tredje gang at en runddag markeres på det høyeste punktet i Nord-Trøndelag.

– Ja, både på 65-årsdagen min og 70-årsdagen min var vi der. Nå er jeg fem år eldre enn sist gang igjen, og vi får håpe at vi klarer å fullføre denne gangen også. I hvert fall tre av oss er godt voksne, så utfordringen blir større for hver gang. Men uansett om vi ikke skulle komme helt opp engang, så skal vi i hvert fall ha oss en fantastisk tur, lover Johs Bjørgvik.

Selv om Bjørgvik altså tar visse forbehold, så blir nok ingen overrasket om turen fullføres til mer enn bestått. Og annonsen er absolutt reell nok. Selv om ingen andre enn turfølget møtte opp på feiringen for fem år siden, står tilbudet ved lag.

– Vi serverer konjakk til de som kommer. Til de som måtte være avholdsmenn, skjenkes det Eventyrbrus, lover Johs Bjørgvik.

Reell parodi-annonse

Han legger ikke skjul på at annonsen er en liten parodi på de som absolutt må sette inn annonse om at de IKKE vil ha noen oppmerksomhet på dagen.

Men å faktisk gi Johs Bjørgvik en oppmerksomhet på 75-årsdagen krever like stor innsats som ham selv på dagen. Jetnamsklumpen i Børgefjell nasjonalpark ligger 1.513 meter over havet, og det er en ganske lang vandring fra nærmeste parkeringsplass. Johs Bjørgvik, søskenbarnet André Bjørgvik (67), Frank V. Ingvaldsen (49) og Jørgen Røflo (78) kjører inn i Sverige og går opp til Nord-Trøndelags tak fra den siden.

Har gått mange turer i området

Det er rundt to mil å gå i terrenget, og etter hvert snaufjellet derfra til toppen.

– Vi går på en ganske lang fjellrygg, der vi må sies å være lommekjent. I løpet av de siste 40-45 årene har jeg i hvert fall 30-35 turer i området, forteller Bjørgvik.

Firkløveret tar det ikke hardere enn at de legger opp til å bruke to dagsmarsjer fra de setter fra seg bilen til de er fremme.

– Vandringen er minst halve opplevelsen. Da er det mange gode historier som skal fortelles, og med Jørgen Røflo har vi også med en botaniker som kan fortelle oss om naturen underveis, smiler Bjørgvik.

Strålende værmelding

Etter en natts overnatting i telt, skal de etter planen nå toppen av Jetnamsklumpen utpå ettermiddagen mandag 25. juli, hvor bursdagsfeiringen altså er satt til mellom klokken 16.00 og 18.00.

Skal man tro værmeldingen, blir det i helt fantastisk vær. Varselet lyder på 16 varmegrader, solskinn og laber bris fra sør på 1.513 meters høyde.