12 nordmenn er tatt ut til å løpe fire distanser under orienterings-VM i Strömstad om en måned. Norges landslag har da et mål om å bli beste nasjon. Med som reserve på torsdagens uttak er Jo Forset Indgaard fra Frol IL.

- Sterkt lag

- Det har vært et krevende uttak, da vi opplever at bredden er stor for tiden. Men vi har landet på et sterkt lag som vi har stor tro på, sier landslagssjef Kenneth Buch til orientering.no, og legger til:

- I selve uttaket er det lagt stor vekt på tidligere mesterskapsprestasjoner internasjonalt. I tillegg har en brukt VM-uttaksløpene i vurderingen rundt de siste plassene.

Vil ha flere medaljer

Når en kommer til mesterskapet i slutten av august handler det om jakt på topplasseringer, melder et ambisiøst orienteringsforbund på orientering.no.

- Vi har som mål å løfte oss fra 5 medaljer under VM i Skottland i fjor til å bli beste nasjon under årets VM, sier landslagssjefen. Han har klare mål til VM, som begynner 20. august.

- Vårt mål er å ta minst 3 gull og 6 medaljer totalt. I tillegg har vi mål om at alle løpere skal være inne blant de 10 beste.

HerrerMagne Dæhli, Halden SK                         mellom, lang, stafettgruppeCarl Godager Kaas, Bækkelagets SK       lang, stafettgruppeEskil Kinneberg, IFK Göteborg                  sprint, sprintstafett, mellom, (lang), stafettgruppeOlav Lundanes, Halden SK                       mellom, lang, stafettgruppeHåkon Jarvis Westergård, Järla IF OK     sprint, (sprintstafett)Øystein Kvaal Østerbø, IFK Lidingö         sprint, sprintstafett

DamerMarianne Andersen, Kristiansand OK    sprint, (sprintstafett)Heidi Østlid Bagstevold, Fredrikstad SK mellom, lang, stafettIda Marie Næss Bjørgul, Halden SK         sprint, (mellom), (stafett)Mari Fasting, Halden SK                          mellom, lang, stafettSilje Ekroll Jahren, Sävedalens AIK        sprint, sprintstafett, (lang)Anne M. H. Nordberg, Nydalens SK       sprintstafett, mellom, lang stafettReserver (på langdistanse for herrer gjøres det rokkeringer blant de allerede uttatte løperne om det er endringer før mesterskapet starter):Herrer:Jo Forseth Indgaard, Frol IL                     langAnders Nordberg, Nydalens SK               mellomGaute Hallan Steiwer, Lillomarka OL       sprintDamer:Ingjerd Myhre, Järla IF OK                          sprint