Torsdag midt på dagen er det registrert 85 søkere til studiet i kommunal økonomi og ledelse ved Nord universitet. Det er ny rekord, og fortsatt tikker søknadene inn.

– Vi har stor kapasitet, og tar fortsatt i mot studenter. Studiestart er i starten av september, sier programansvarlig Espen Leirset.

Har fått flere henvendelser

Han antyder at oljekrisen er en av årsakene til den store søkermassen.

– Jeg har i sommer blitt kontaktet av flere som har mistet jobben i oljebransjen, og som ser seg om etter nye muligheter. Ting tyder på at flere vurderer en karriere i offentlig sektor, sier Leirset, som er universitetslektor i statsvitenskap og altså programansvarlig for studiet ved universitetets studiested i Steinkjer.

Viktig kompetanse for kommuner

Kurset er samlingsbasert, og tilpasset både folk som jobber og de som ønsker å jobbe i offentlig sektor. Studentene lærer ledelse, økonomi og jus, og statsvitenskap. Studiet gir kompetanse som kvalifiserer til stillinger både i kommunal og annen offentlig sektor. Det er på 60 studiepoeng, og kan være en del av en bachelorgrad.

– Mange kommuner sliter med å ha nok kompetanse på forvaltning. Det er ikke bra for rettssikkerheten til folk, og vi er derfor opptatt av å lære studentene forvaltningsrett. I år har vi fått en meget erfaren jurist med lang erfaring fra statlig forvaltning til å være lærer i jus-delen, sier Espen Leirset.

Variert bakgrunn

Studiet har tidligere hatt en miks av offentlig ansatte med ønske om påfyll, og yngre studenter som ser for seg en karriere i offentlig sektor. Slik blir det nok også denne gangen.

– I tillegg tror jeg altså på at klassen vil ha noen flere studenter fra oljebransjen, påpeker den programansvarlige universitetslektoren.