Det var helt tilfeldig. Vi hadde vært ute på en sak forleden, og kom gående inn mot byen forbi kirka da vi la merke til at den gamle Thomassen-gården begynte å bli "pakket ut".

En kan nesten si det var som julekvelden, selv om juli-sola steikte som best i nakken. Halve Thomassen gården mot Kirkegata viste seg fram i "ny-gammel" drakt, mens fasaden mot Sundgata ikke var helt ferdig enda.

Mens vi sto der og tok et par bilder, ble vi kontaktet av en mann som lurte på hvorfor vi gjorde det. Det var slik vi kom i snakk.

Mannen viste seg å være Frank Thomassen (64). Han hadde litt av hvert å fortelle om den tradisjonsrike gården i trehusbyen.

Farfar

Han farfar Samuel Thomassen eide gården og drev butikk der i mange år. I følge Frank så mente han at hans farfar døde i 1962, så Frank husker godt butikken som inneholdt mye rart både på gateplan og i kjelleren.

Hans farfar solgte gården til et Trondheim-firma som het Helgesen, og som drev med salg av kjøttvarer.

I samme tidsrom flyttet Frank og hans familie fra Levanger.

Frank kom tilbake til Levanger i 2004. Nå gleder han seg stort over å se familiegården bli tatt tilbake til heder og verdighet igjen.

– Men jeg lurer litt på fargen. En maler har ment at den oransje fargen var grunningsfargen i sin tid. Jeg tror kanskje jeg ville ha likt en off white farge slik jeg husker den. Men for all del. Dette blir flisespikkeri. Gården blir kjempeflott ser det ut som, sier et fornøyd barnebarn.