Sanitetsforeningen åpnet lørdag sin årlige torgdag på Torvet i Levanger. Gjennom hele året jobber foreningen for å sørge for en god dose håndarbeid som selges denne dagen. I år har Annie Heieraas gjort nytte av plastikk, som hos mange andre havner i søpla. Tomme kaffeposer har blitt til ei veske i rød og blå.

Men det er ikke bare håndarbeid sanitetforeningen har å by på. Blant de 170 medlemmene finner vi flere av dem i ulike boder med blant annet blomsteroppsatser, lotteri, loppemarked, hjemmebakst, saft og syltetøy.

Salg av grøt og musikkunderholdning skal det også bli i løpet av dagen.

Leder Gunn Mary Andersen i Frol sanitetsforening forteller at torgdagen har vært en tradisjon siden 60–tallet, og er foreningens hovedinntekt gjennom året.

– Vi har brukt å få inn mellom 70 og 80.000 kroner. Det er veldig bra og vi bevilger penger gjennom hele året om noen søker lokalt. Vi bidrar med gode oppvekstvilkår for barn og unge og inkludering av innvandrerkvinner . Vi jobber mot vold i nære relasjoner mot kvinner og mot ungdom og skjønnhetstyranni , forteller Andersen.