«Nå står jeg i fare for å miste taket jeg og barna har over hodet, og jeg sliter med å skaffe mat til oss. Jeg trenger hjelp til å finne en jobb.» skriver Lill Anneth Johnsen fra Levanger.

Innlegget til 36-åringen sprer seg i stor fart på facebook. Sju timer etter at hun publiserte sin «åpne jobbsøknad» var innlegget delt 166 ganger, og en lang rekke personer hadde i kommentarfeltet gitt henne støtte og rosende ord.

Mandag kveld sitter hun og går gjennom respons og tilbakemeldinger, og mens Innherred er på tråden har hun ennå ikke rukket å lese alt.

- Jeg er rørt. For en herlig og fantastisk omtanke mange viser. Det blir fort en tåre i øyekroken, forteller hun.

Visste ikke om hun turte

Lill Anneth har sett andre gjøre det, og har selv også tenkt tanken flere ganger. Å skrive ærlig om seg selv i en form som blir lagt merke til i sosiale medier. Men hun har ikke turt. Ikke før nå. Etter en tung helg. Dermed lot hun det stå til.

Og slik innleder hun innlegget: «Jeg er en trebarnsmor på 36 år. Jeg er skilt og leier bolig. Jeg har ingen synlige sykdommer eller noen avhengigheter, men jeg er arbeidsledig. »

Levangerkvinnen har vært på leting etter jobb i snart et år. Uten hell.

- Jeg er ikke laget for å gå hjemme. Det har vært kjempetøft. Nå ser jeg ingen annen mulighet enn å forsøke meg på denne måten, sier hun til Innherred.

Ærlig og direkte

Lill Anneth skriver at hun har slitt med angst, noe som resulterte at hun sa opp sin tidligere jobb.

- Alene har jeg kjempet meg opp. Jeg vet at oppover er den eneste veien, poengterer hun.

36-åringen har ikke den hele og fulle oversikten over tips og forslag som har kommet i «innboksen» ennå. Hun har takket ja til en forespørsel om tilkallingsvikar, men det er for tidlig å konkludere hva det eventuelt resulterer i.

Lill Anneth er utdannet frisør, men har omskolert seg og sitter med en bachelor i eiendomsmegling. Jobbene hun søker kan være langt videre enn som så. Nedlagsfeltet strekker seg fra Trondheim til Steinkjer.

- Jeg er ikke redd for å prøve noe nytt. Jeg er glad i å jobbe med folk, jeg er glad i naturen og glad i å gi av meg selv. Mitt største ønske er å kunne forsørge mine tre flotte barn og gi dem en trygg barndom, forteller hun.