Onsdag klokken 18.00 inviterer Verdal kommune bilinteresserte ungdommer i Levanger og Verdal til møte i kommunestyresalen på rådhuset i Verdal. Invitasjonen går også ut til alle sentrumsbeboerne i Verdal som har vært påvirket av sommerens bilaktivitet i sentrum. Politiet, Trygg Trafikk og Kvernmo Motor er også blant aktørene som vil være til stede under møtet.

– Vi ønsker at de som har meninger om dette, og som er påvirket av situasjonen i sommer, møter opp for å snakke om temaet. Gjennom dette møtet ønsker vi å opprette en dialog mellom sentrumsbeboerne og ungdommene, sier lensmann i Verdal, Anne B. Ulvin.

Ikke snakket godt nok sammen

Hun vil selv være til stede, sammen med Knut Olav Røstad og Stig Arild Hovdal fra politiet. Ulvin mener at det meste «er løsbart», men utfordrer alle parter til å komme med løsninger.

– Jeg har forventninger om at vi skal få høre hvordan ting oppleves i dag, og at vi kan se på hvordan vi skal ha det framover. Fra vår side er det tydelig at vi ikke har snakket godt nok i lag tidligere, og det har gitt grobunn for misforståelser. Nå er vi best tjent med å rydde opp i det som har vært, og utveksle synspunkter. Vår tilnærming er at sentrum i Verdal skal være en plass som er trygg for alle, og hvor alle har det greit, sier Ulvin.

Vil finne løsninger

SLT-koordinator i Verdal kommune, Anette Tiller Skjervø, vil være møteleder onsdag. Hun oppfordrer både beboere og ungdom i kommunene til å møte opp for å snakke sammen.

– Jeg tenker at vi må gå inn med tanken om å finne en løsning på dette. At vi får frem det som har vært, og skaper en forståelse for hverandre, sier Tiller Skjervø.

Hun sier at det allerede harkommet forslag i saken, som hun håper det kan bygges videre på.