Det varsler Statens vegvesen i en pressemelding.

Fv. 757 er tungt belastet med rushtrafikk mellom havna og Verdal sentrum. Her er det rundt 12.13.000 biler hvert døgn. Det gjør strekningen til den mest trafikkerte fylkesvegen i Nord-Trøndelag.

Ekstra felt

- Vi skal derfor utvide rundkjøringa i Holbergkrysset som er mellom fv. 757/Hamnevegen og fv. 72/Magnus den godes veg. RUndkjøringa vil få et ekstra felt i østgående retning for å bedre trafikkflyten, opplyser byggeleder Bodil Oust.

Jobben er startet

Samtidig skal Hamnekrysset få trafikkøyer mellom kjøreretningene. Det vil bli et eget venstresvingvelt for de som kommer fra øst og skal ut på E6 mot nord. Letnes Entreprenør har fått kontrakten og startet på jobben forrige uke. Mesteparten av arbeidene vil skje i normal arbeidstid, med noen unntak.

- Arbeidet med kantstein og trafikkøyer stiller store krav til arbeidssikring og varsling. Spesielt når trafikken er såpass stor. Arbeidet på de mest utsatte plassene som trafikkøya vil skje om natta, med manuell dirigering av trafikken. Ellers må det omlegges og innsnevres både vegen og gang/sykkelvegen, for å få ferdig jobben, forteller Oust.

Arbeidet skal etter planen være ferdig rundt midten av oktober.