I mai skrev Innherred om brantomta i Kaiveien på Ekne. Lite hadde skjedd siden den kommunale boligen brant ned sommeren før.

Forleden snakket vi med den gamle samvirkelagsbestyreren Torbjørn Brenne, og han lurte på om ikke avisen kunne sjekke hvordan saken sto.

Den gang lovte kommunen at arbeidet skulle starte så fort tillatelsen fra fylkeskommunen var på plass, i og med at det ligger en gravhaug tett inntil eiendommen.

Rot i systemet

- Det ble noe saksbehandlingsrot, og brev som ble sendt og arkivert feil, men i slutten av mai fikk jeg bekreftelse på mail om at alt var i orden fra arkeologisk avdeling. Jeg vet ærlig talt ikke hvorfor det ikke har skjedd noe.

Det sier Asbjørn Eriksen i Levanger kommune.

Han kan fortelle at det er KLP som styrer hele prosessen, i og med at det er en forsikringssak.

Det står to båter på tomten, og det har vært en utfordring å få fjernet disse, men han legger til at det ikke skal være til hinder får at rivingen kan komme i gang.

Det er firmaet SG Entreprenør på Melhus som har fått anbudet med å rydde tomten i Kaveien.

To måneder

- Det blir i løpet av høsten, sier faglig leder Lars Nilsen.

Han kan fortelle at de kunne fått jobben gjort allerede vinteren 1015/16, men at rot med tillatelser gjorde at de ikke fikk gjort det da.

- Vi skal gjøre en jobb på Inderøy i løpet av høsten. Da vil Ekne-jobben bli tatt samtidig, men jeg kan ikke akkurat love når, sier Nilsen.

Det blir før jul?

- Det blir i god tid før jul ja, humrer den faglige lederen.

Når vi spør om han kan være litt mer konkret, så tror han at alt vil være fikset og ryddet i løpet av to måneder.

Vi regner med at noen på Ekne følger opp Lars Nilsen på den lovnaden.