– Jeg har jo alltid vært bort når det har blitt vist på tv. Men så snakket jeg med Tor Arne Hetland og han sa Mesternes mester var noe av det artigste han hadde vært med på. Du blir kjent med mange idrettsutøvere fra ulike idretter, sier Eldar Rønning til Innherred.

Men i går tok han en titt på Youtube for å se hva konkurransene dreier seg om.

– Konkurransen i seg selv har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Så jeg måtte se på Youtube i går kveld og det er en del utfordrende øvelser. Det kan bli veldig artig. Jeg tror konkurranseinstinktet blir vekket til liv, sier Rønning.

Reiser i september

Han reiser til Hellas 20. september og blir i tre uker boende sammen med  konkurrentene Tonje Sørli, Frode Grodås, Anita Moen, Else-Marthe Sørlie Lybekk,  Bartosz Piasecki, Anders Jacobsen, Ine Barlie, Helene Olafsen og Odd Sørli.

Forrige uke møtte Rønning alle sammen.

– Jeg traff dem forrige torsdag og det var en veldig artig gjeng, sier Rønning.

Etterspurt

Han ble først spurt om å delta i tv-programmet Råskap.

– Men da hadde jeg ikke bestemt meg ennå for om jeg skulle legge opp, så jeg trodde ikke jeg hadde tid, forteller Rønning.

I april ble han igjen spurt om å bli med på tv. Denne gang i Mesternes mester.

– De ringte tilbake da jeg hadde lagt opp. Jeg måtte høre med arbeidsgiver om det kunne kombineres med jobb og så var det lett å si ja, sier Rønning, som til daglig jobber hos Sparebank 1.

Programmet blir sendt på NRK og Dag Erik Pedersen er programleder.

Eldar Rønning brukte ikke lang betenkningstid da han ble spurt om å delta i Mesternes Mester. Da han også fikk bekreftelse fra Sparebank 1 at det kunne la seg kombinere med jobb, takket han ja. Foto: vegard knudsen