Det er paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv som sammen med medlemsorganisasjonene inviterer hele Norge til å bli med ut i naturen i Friluftslivets uke 3.-11. september.

– Ta en «Natt i naturen» 3. september og sov ute i det fri denne lørdagskvelden, anbefaler Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv. Overnattingen kan være i telt eller under åpen himmel, enten i skogen, på fjellet, ved sjøen, sammen med en friluftslivsorganisasjon eller der hvor det passer deg best.

Utforsk nærmiljøet ditt

– I Norge er naturen aldri langt unna. Inviter gjerne med venner og familie og finn et fint sted i nærheten av der du bor. Du kan også sette opp teltet i hagen eller dra dyna ut på terrassen! En natt i naturen trenger ikke å være en storstilt «ekspedisjon», sier Heimdal.

«Friluftslivets uke» er en årlig feiring av friluftslivet i Norge, med mange hundre lokale arrangementer over hele Norge regi av friluftslivsorganisasjoner, friluftsråd og kommuner. Mange av arrangementene er markert på kartet på friluftslivetsuke.no.