Elevene fra klasse 10a ved Verdalsøra ungdomsskole har ledet an det såkalte kikora-kappløpet siden det startet, og har vært på topp der. Kikora er Skandinavias største leverandør av digital matematikk til grunnskolen. Nettsiden lar elever og lærere arbeide mer effektivt med matematikk.

Forrige uke dro elevene til Oslo for å være med i kikora–finalen.  Hele klassen fikk bli med, og det syntes gjengen var kjempegøy.

–  Klassen synes det var en kjempefin og hyggelig tur, sier lærer Marit.

Hele klassen var derimot ikke med på selve konkurransen, så mens de fleste gikk rundt i gatene, fikk undervisning på 22. juli–senteret og besøkte Vigelandsparken, var det to heldige elever som fikk bryne seg på utfordringen. Disse var Hermine Hynne Holmvik og Mathias Østerås.

Konkurransen ble holdt på Norsk Teknisk Museum på Kjelsås i Oslo. Den var mellom elever på samme trinn, og elevene fra 10a ved Verdalsøra vant på sitt trinn. Alle elevene som deltok var veldig flinke, og løste mange oppgaver på kort tid. Det var flere stasjoner med oppgaver som elevene skulle innom.

Hermine og Mathias endte opp på toppen av pallen. Dette er naturligvis begge lærerne meget stolte over, til god grunn, men det er også resten av skolen.