– Innherred entreprenør er blant de dyktigste i sitt fag i Levanger. At de som nystartet bedrift allerede er sertifisert som Miljøfyrtårn, er et tegn på seriøsitet og viser at de mener alvor. Det er en hard kamp om oppdragene i byggebransjen på Innherred og denne typen bedrifter er noe vi som kommune setter pris på, sa ordfører Robert Svarva (Ap) under utdelingen av det synlige beviset på at bedriften er Miljøfyrtårn tirsdag formiddag. Høytidelighetene foregikk i bedriftens lokaler på Trekanten i Levanger, i de gamle lokalene til Trekanten IT.

Bedriften ble etablert 1. april i år og startet da opp med 12 ansatte. Mange av disse var tidligere ansatt i Innherred Bygg. Nå, fem måneder senere, teller de 25 ansatte og daglig leder Martin Sivertsen ser fortsatt et behov for å styrke staben.

– Vi har en ambisjon om å øke til 30 ansatte innen de kommende seks månedene. Vi har mange pågående oppdrag, hovedsakelig små og mellomstore jobber mellom Steinkjer og Stjørdal, blant annet renovering av Thomassen-gården i Kirkegata. Hovedtyngden av oppdrag er imidleritd i Levanger, forteller Sivertsen.

Spesialist på restaurering

Restaurering av verneverdige bygg er blant oppdragene bedriften har spesialisert seg på. Ikke den dummeste forretningsideen i og med at de har hovedkontor i en trehusby fredet av Riksantikvaren.

– Vi har vår hovednæring innen renovering, tilbygg og oppbygging. I Miljøtårn-sertifiseringen er det kriterier vi må følge i forhold til energiforbruk, avfallshåndtering, ryddige og sikre arbeidsplasser, transport og innkjøp, og ikke minst et sunt og godt arbeidsmiljø for de ansatte. Dette er ting vi jobber bevisst med hver dag og sertifiseringer krever at vi har gode planer for dette og følger opp med rapportering underveis. Det er et krevende, men viktig arbeid, påpeker Sivertsen.