- Jeg kunne faktisk ha solgt hele eiendommen til utbyggere hvis jeg ville. Det er flere som har kontaktet meg og vil kjøpe, men jeg har faktisk lyst til at det skal være hagesenter her i fremtiden også.

Ola Dragset er kanskje litt utenom den vanlige. Selv om han nylig har passert 60 år, så har han tydeligvis ikke tenkt å pensjonere seg enda.

Bygger nytt

Summen han antyder når vi spør hvor mye han har fått tilbud om for den 11 dekar store eiendommen, gjør nok at mange sikkert kunne vurdert et roligere liv i varmere strøk store deler av året.

Men det gjelder ikke for Ola Dragset. Nå skal bygges nytt bygg, der hvor blant annet pakke- og kassedisk befinner seg i dag.

I tillegg skal det bli bedre fasiliteter for de 14 hel- og deltidsansatte – med spiserom blant annet. Sjefen sjøl får nok sikkert også litt bedre kontorplass enn det han har i dag.

11. september stenger derfor Hageland i Staupslia dørene for høsten og vinteren, og åpner ikke igjen før 1. mars.

Staup «hele» livet

Det er første gang i hagesenterets historie at dette skjer, og den strekker seg faktisk ganske langt tilbake i tid.

Ola Dragset var elev på Staup i 1979, og begynte å jobbe på hagesenteret rett nedenfor skolen året etterpå. I 1984 kjøpt han hele anlegget, og har drevet det siden.

Nå er det en solid bedrift, som i 2015 omsatte for drøyt 16 millioner kroner.

Gjennom årenes løp er det mye som har endret seg. Dragset kan fortelle at det er 15 år siden hagesenteret selv produserte blomster. Mye kommer fortsatt fra innenlands produksjon, men Nederland er også en viktig blomsterleverandør.

Stort salg av hagemøbler

Ironisk nok så utgjør hagemøbler cirka 20 prosent av omsetningen i dag – slik at hagesenter i dag har et mye videre begrep enn tidligere.

– Ja, det er litt artig det. For 10 år siden hadde vi ikke en eneste hagestol å tilby, men tidene forandrer seg. Nå er hagemøbler en viktig del av utemiljøet, og i tillegg så kjøper folk oftere nytt også, sier Dragset.

Samtidig gir hagemøbler «drahjelp» til det øvrige sortimentet i butikken. Kundene skal ha både nye potter og planter og andre ting som skal utfylle de nye møblene, og slikt blir det penger av.

Nå skal alt gjøres klart før det lukkes, men det blir nok travelt før den tid skal du se – for mest mulig varer skal ut av butikken. Det blir gode tilbud av sånt.