Over en kopp kaffe og vafler med jordbærsyltetøy gjør ekteparet det helt klart at de ikke har til hensikt å gjøre verdalingene til parisere eller andre storbyfolk, men derimot at de selv skal lære Verdal å kjenne gjennom driften av Verdal hotell.

Leie trolig over i eie

Kari Lerberg har egentlig i mange år tenkt på å få avløsning som hotelldriver, og etter hvert også hotelleier.

Nå skal Gøran og Cecilie Hall i første omgang ta over driften av hotellet, men begge partenes klare intensjon er at de også skal kjøpe bygningsmassen etter hvert.

– Det er ingen langsiktig leieavtale vi er enige om, men det er praktisk å starte der nå. Formelt sett har vi ikke tatt over driften ennå heller, men i løpet av denne måneden skal nok det være i orden, sier Gøran Hall.

I Brønnøysundregistrene ble driftsselskapet med ham som daglig leder registrert denne uka.

Har blitt kjent med hotellet

Allerede i mars oppstod den første kontakten mellom de nye driverne og Kari Lerberg, og så har det vært en lang prosess som førte frem til en avtale med Lerberg i slutten i august.

– Med andre ord er det ingen impulshandling fra vår side. Vi har fått lov til å komme og gå litt i hele perioden, det har vært mange samtaler og fra midten av august har vi også hjulpet til en del på hotellet. Det har vært vår måte å bli kjent med Kari, arbeidsmiljøet og de ansatte på. For målet er å videreføre det beste av det folk er kjent med fra før, lover Gøran Hall.

Karbis med erterstuing

Det betyr verdige minnesamvær, trivsel og tradisjonsmat og ikke minst den gode gamle karbisen med erterstuing.

– Såpass har vi fått med oss allerede, at vi skal ikke tukle med verdalingenes gode tradisjoner. Vi må beholde de faste gjestene i kafeen. Samtidig er vi på utkikk etter måter å fornye og forbedre tilbudet ved Verdal hotell, lover den nye driveren.

Han har allerede vært i kontakt med enkelte aktører i næringslivet i Verdal med tanke på samarbeidsavtaler, og med næringsforumet.

– Det meste er veldig på idéstadiet ennå, men vi kan ha potensial som lunsjplass - og vi må få mer liv i restauranten her, fastslår Gøran Hall.

Han nevner samtidig at de med det aller første vil ansette en ny kokk på heltid, og at interesserte må melde seg.

Tropper av med stor tro

Avtroppende driver Kari Lerberg er sikker på at ting skal bli bra.

– De har kommet hit med en positiv innstilling, og har lyst til å stå på for Verdals befolkning. Så håper jeg naturligvis at de finner på litt nytt også, for det hadde jeg blitt for gammel til, smiler Lerberg.

Den mangeårige hotelleieren sier hun «håper at ekteparet kjøper hotellet tvert».

– Hva skal du gjøre nå, blir du bare pensjonist?

– Jeg kommer ikke til å bare sette meg ned nei, men jeg skal gjøre ting jeg ikke har hatt tid til mens jeg har drevet hotell, fastslår hun.

Tar over Lerbergs bolig også

Familien Hall har begynt å flytte inn i Kari Lerbergs gamle bolig rett bak hotellet, der blant annet en koloss av en peis er tatt vekk. Enkelte inventarforandringer blir det nok i hotellet også, i hvert fall den dagen de kjøper det.

– Jeg ser for meg at vi kommer til å åpne opp lokalene litt mer. Kanskje får vi til et litt annet inngangsparti og et lokale som passer til lunsjserveringen vi planlegger. Å bytte ut masse inventar er ikke det første vi gjør, men de hvite dukene overalt forsvinner nok snart. De får være forbeholdt høytidelige tilstelninger hvis gjestene ønsker dem, sier Cecilie Hall.

Kafeen får nok likevel en oppussing ganske raskt, og det flotte dansegulvet i hotellet er ellers noe de nye driverne har lyst til å ta mer i bruk.

– Men ikke til ungdomsdisko, forsikrer Cecilie. – Vi skal drive hotell, ikke noe annet.

– Ja, og det er nok den voksne delen av befolkningen som blir våre viktigste kunder, både på overnatting og andre tilbud, supplerer Gøran. Bryllupsselskap er noe de godt kan tenke seg å arrangere.

Ønsker jakt-kontakt

Gøran Hall er opprinnelig fra Skien, mens kona Cecilie er fra Seljord. De har bodd flere steder både i inn- og utland. De siste seks årene har han hatt bostedadresse i Stjørdal. Gøran Hall har lang bakgrunn fra oljebransjen. De siste årene har paret også drevet et hybelhus i Stjørdal.

På fritida bruker de gjerne naturen. Hytta ved Funnsjøen i Meråker er et flott utgangspunkt for både fotturer og jakt for ham.

– Jeg jakter hare og rype, og vi har både en Gordon Setter og en Dunker. Jeg vil gjerne komme i nærmere kontakt med jegere her i området, for eksempel med tanke på elgkjøtt til mat ved hotellet. Jeg drømmer også om å få være med i et jaktlag, forteller Gøran Hall.

Den yngste gleder seg

Den yngste i familien heter Iselin, og har nettopp begynt i tiende klasse på Verdalsøra ungdomsskole. Det er ikke første gang hun begynner på ny skole, så 15-åringen ser det bare som en positiv utfordring å bli en del av et nytt ungdomsmiljø. Den fremgangsrike jenta har allerede smakt på yrkeslivet med å hjelpe til i hybelhusdriften i Stjørdal, og gyver gjerne løs på hotelldrift også.

– Det er spennende. Jeg har både stått i resepsjonen, gjort litt forefallende arbeid og hjulpet til ved bordene under et minnesamvær på hotellet så langt. Jeg har også testet hotellrommene, for jeg lå over her ei helg, smiler Iselin Egge.

Rånere vinker og smiler

Det mer enn hva Gøran og Cecilie har gjort. Men sammen er familien på tre klare for å ta i mot både lokalbefolkning og langveisfarende gjester til Verdal hotell. Inntrykket av Verdal så langt er utelukkende positivt.

– Jeg må jo innrømme at jeg tenkte litt på rånerstøyen da jeg skulle gå løs på dette. Etter det møtet som var her om dagen har det imidlertid vært så rolig og fint. Vi opplever til og med at rånerne hilser på oss når de kjører forbi!

Cecilie Egge Hall, Iselin Egge og Gøran Hall gleder seg til å komme skikkelig igang på Verdal hotell.