Det er et aldri så lite mysterium det som skjedde for en liten uke siden.

– Jeg har en veteranbil 1969-modell Volvo Amazon, som har stått hos amcar-klubben på Rinnleiret. Tirsdag for en uke siden skjøv jeg den ut av garasjen fordi jeg skulle fikse litt på bilen, og etter hvert få Skjørstad Bil på Ytterøya til å se på den, forteller Boye Welde til Innherred.no.

Mellom tirsdag og torsdag

Etter å ha tatt et blikk på vidunderet låste eieren bildørene på begge sider og la nøkkelknippet sammen med et koppnøkkelsett i bagasjerommet.

Dette var ved 16-tiden tirsdag ettermiddag, den 13. september. To døgn senere, rundt 15.30-tiden torsdag, var det lille verktøyskrinet borte.

– Det er utrolig merkelig. Det finnes ingen tegn på at noen har prøvd å starte bilen eller i det hele tatt åpnet dørene på den. Men koppnøkkelsettet er borte, og dermed nøkkelknippet også, konstaterer Welde.

Tre nøkler må til

Veteranbilen har tre ulike nøkler, en nøkkel til dørene, en til rattlåsen og dermed tenningen, og en til bensinlokket. De var naturligvis sammen på knippet, som inneholdt originalnøklene til bilen.

– Hva med reservenøkler?

– Jeg skal ha reservenøkler til bilen, men jeg aner ikke hvor, og har lett etter dem uten resultat, sier Welde.

Han håper at den eller de som har tatt nøklene eller aner hvor de kan være om å ta kontakt, eller levere nøklene tilbake.

– Verktøyet er det ikke så nøye med, selv om det er koppnøkler i størrelser som passer bilen. Det viktigste er bilnøklene. Dette er ikke noe jeg kommer til å politianmelde, og det vanker ingen runde med juling fra min side heller, hvis jeg bare får nøklene mine, smiler Boye Welde.

Får pusset den opp

Nå skulle bilen uansett fraktes utover til verkstedet på Ytterøya, og ikke kjøres, så den er vel og vakkert fremme hos Skjørstad Bil. Å få åpnet dørene var ikke det verste å finne en løsning på, så oppussingen av bilen skal nok gå veldig bra. Men det å få kjørt den blir det verre med.

– Når jeg vil ha en fin gammel Amazon å kjøre rundt i på godværsdager, så blir ikke opplevelsen helt den samme hvis jeg skal bryte meg inn i min egen bil og tjuvkoble den for å komme meg avgårde, illustrerer Boye Welde med glimt i øyet.