Styret i Innherred Bygg finner ikke lenger grunnlag for videre drift, og har etter grundige vurderinger valgt å melde oppbud for selskapet.

Det skriver selskapet i en pressemelding som ble sendt ut mandag ettermiddag.

«Ikke grunnlag for videre drift»

– Det er med et tungt hjerte vi melder oppbud, men slik situasjonen har blitt ser vi dessverre ikke at det lenger er grunnlag for videre drift, sier styreleder Marit Støre-Valen, i følge pressemeldingen.

– Selv om selskapet i august leverte et lite overskudd, og prognosene for resten av året var svakt positive, er ikke denne trenden tilstrekkelig for å kunne betjene gjelden. Underskuddet fra 2015, påløpt tap på løpende prosjekter og omstillingskostnader ble for tunge å bære for selskapet, sier Støre-Valen.

Hovedaksjonær og daglig leder Ketil Hveding sier at ledelsen og styret aktivt har søkt å finne løsninger for å ivareta ansatte, kunder og leverandører.

– Det er gjort en iherdig innsats for å gjennomføre en nødvendig omstilling, men ryggsekken vi fikk med oss var rett og slett for tung, sier Hveding, i følge pressemeldingen fra selskapet.

Orientert i allmøte på fredag

Vedkommende som svarer på telefonen når vi ringer sentralbordet til selskapet, sier at både Hveding og Støre-Valen er opptatt med møtevirksomhet i Trondheim. Tillitsvalgt i Innherred Bygg, Johan Prestvik, ønsker heller ikke mandag å si noe om situasjonen hos arbeidsgiveren hans, men når vi spør om han selv er på jobb eller noen av hans kolleger er i fullt sving ute på anleggsplassene som vanlig, så svarer han kryptisk:

– Ingen kommentar, så får du tolke det som du vil, sa Prestvik til Innherred tidligere på mandag.

Ingen aktivitet på byggeplassene

Mandag ved 13-tiden kjørte vi forbi hovedkontoret til selskapet som ligger på Trekanten i Levanger. Der talte vi til sammen ni biler og to hengere som sto parkert – alle med Innherred Bygg-logo. Men ute på byggeplassen var ingen fra selskapet i arbeid.  I bankbygget i sentrum av trehusbyen, der det etter planen skal åpnes en ny grillrestaurant 1. oktober, var det mindre aktivitet enn vanlig,

Vi fikk et par ord med en arbeider fra et annet firma, og han kunne bekrefte at det var ingen fra Innherred Bygg på arbeid der i dag.

Han mente at det hadde vært tre stykker fra Innherred Bygg som var sysselsatt der før helgen.

Regner med å finne en løsning

Det er Koteng Eiendom som eier det gamle Bøndernes hus-bygget og er oppdragsgiveren til Innherred Bygg.

Imre Andreas Koteng er byggeleder for prosjektet i Levanger.

Han bekrefter at det er ingen fra Innherred Bygg på arbeid mandag i de kommende restaurantlokalene, og slik han har forstått det så slo selskapet seg konkurs søndag kveld.

– Jeg har vært i møtet med ledelsen i Innherred Bygg mandag formiddag. Hva veien blir videre er fortsatt usikkert. De har lovet oss en rask tilbakemelding, og så må vi bestemme oss ut fra det.

Alternativene er i følge Koteng flere.

Noen kan ta over forpliktelsene som Innherred Bygg har, og drive selskapet videre. Hvis det ikke skjer så må Koteng Eiendom finne et annet selskap som kan gjøre jobben ferdig.

Men Koteng sier at de også har snekkere selv som kan komme på kort varsel til Levanger, og jobben er ikke større et de kan gjøre dette ferdig med egne krefter.

Blir det Grobian åpning som annonsert 1. oktober?

- Ja ser ikke noe grunn til at det ikke skal bli det. Vi er vant til å snu oss fort, så jeg tror levangsbyggen bare skal begynne å glede seg til en flott restaurant åpner snart, avslutter Koteng junior.

Her er pressemeldingen

Her er pressemeldingen som styreleder Marit Støre-Valen sendte ut mandag ettermiddag:

«Styret i Innherred Bygg AS finner ikke lenger grunnlag for videre drift, og har etter grundige vurderinger valgt å melde oppbud for selskapet.

Styret synes situasjonen er svært beklagelig, men selskapets økonomiske forpliktelser er for store til at de kan betjenes. Selskapet er tilført egenkapital og likvider gjennom året. Dette var likevel ikke nok til å betjene gjelden. Det er vurdert mange ulike løsninger, men til slutt sto en i realiteten igjen med ett alternativ; oppbud.

I underkant av 40 personer mister jobben som følge av oppbudet.

Det er med et tungt hjerte vi melder oppbud, men slik situasjonen har blitt ser vi dessverre ikke at det lenger er grunnlag for videre drift, sier styreleder Marit Støre-Valen. Selv om selskapet i august leverte et lite overskudd, og prognosene for resten av året var svakt positive, er ikke denne trenden tilstrekkelig for å kunne betjene gjelden. Underskuddet fra 2015, påløpt tap på løpende prosjekter og omstillingskostnader ble for tunge å bære for selskapet, sier Støre-Valen.

Ledelsen og styret har aktivt søkt å finne løsninger for å ivareta ansatte, kunder og leverandører, sier Ketil Hveding, daglig leder og eier. Det er gjort en iherdig innsats for å gjennomføre en nødvendig omstilling, men ryggsekken vi fikk med oss var rett og slett for tung, sier Hveding videre.

Innherred Bygg er et selskap med lojale og dyktige ansatte som vi er stolte av. Leverandørene har også heiet på sidelinjen, til tross for de økonomiske utfordringene. Kundene ønsker fortsatt å benytte Innherred Bygg sin unike kompetanse.

Den nødvendige omstillingen i selskapet var kommet godt i gang, og ordreporteføljen er god ved oppbudstidspunktet.

Styrets leder Marit Støre-Valen uttaler at styret har et godt håp om at virksomheten videreføres av nye eiere, som vil ivareta ansatte og kunder.»

Saken oppdateres