Miljøagentene hadde landsleir på Stiklestad i helgen. Her var det mange flinke barn og ungdommer fra nord til sør i landet.

Flere stasjoner

Det var lagt opp til stor aktivitet gjennom dagene, med ulike tema og arbeidsstasjoner. På en av stasjonene, skulle man lære hva en journalist er, og hva de gjør. Senere skulle de finne forskjellige saker de ville ha, og skrive dem til leir-avisen.

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon. De jobber for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter.  «Små og store trenger en planet som puster friskt og rent, ikke sett miljøet på vent, gjør som en miljøagent».

I år har Miljøagentene 10-årsjubileum, og som alle årene før skal leir-avisen hete «Ulven». Det er nesten 100 barn og ungdommer på leiren, fra alder 6-15 år. I tillegg hadde de med foresatte og ansatte i Miljøagentene. Disse overnattet i langhuset, på Gjesteloftet og i hotellet.

Karianne (20) er voksenagent, og passer på at alle har det bra. Hun hjelper barna med å lære. Det er fint å ha kurs med så dyktige barn og ungdommer, sier hun.

Engasjert i fremtiden

Sara Sørbye (13) og Agnes Lægreid (11) er miljøagenter. De tenkte opprinnelig å ha en informativ tekst om Olav den Hellige, men bestemte seg for å ha en diskusjon om hva leiren likte best: Lua til Agnes, eller capsen til Sara?

Jentene bryr seg veldig mye om miljøet og tenker mye på framtiden for oss unge. Leiren er morsom, sa jentene, og de mener det er viktig at barn og ungdom engasjerer seg i miljøsaker. Jeg kan tenke meg å bli journalist, fniste Agnes.

Eliah Hudgins (14) var nede og intervjuet tryllekunstnerne, og fant ut om triksene var bare juks og fanteri, eller ekte og mirakuløse. Han ville jobbe alene, og det klarte han veldig bra.

Kristian, Magnus og Jørgen jobbet med statistikk- og sladderspalten. De gikk rundt i hotellet og lette etter krisesaker!

Alle agentene hadde supert humør og stortrivdes med leiren og workshopen. Leir-avisen så bare bedre og bedre ut etter hvert ifølge undertegnede, og agentene gledet seg til å se sluttresultatet.

Vikingverksted

På Stiklastadir-området fikk agentene mulighet til å lage sin egen skinnpung og tinnsmykke. Her var de med på hele støpe-prosessen på gamlemåten. Ikke minst fikk de med seg fine suvenirer hjem.

Det var også duket for tevlingsaktiviteter senere på lørdag ettermiddag. Her kunne de bryne seg på pil- og bueskyting, øksekast, leikeslaget med mere. Det så ut som ungene koste seg godt.

Kveldsfeiring

På lørdagskvelden, etter Innherreds utsendte hadde dratt, skulle 10-årsjubileet feires. Tryllekunst, sang og annet var gjennom dagens stasjonsarbeid, forberedt som underholdning. Fredagstaco var flyttet til lørdag i anledningen og en kjempestor bløtkake var kveldens dessert.

Agnes Lægreid (11) og Sara Sørbye (13) var journalister på leiren.