Det hele foregår på Verdal bibliotek lørdag 1. oktober klokken 11.00.

Ungdom mellom 13 og 19 år inviteres til å lære mer om å skrive av Verdals egen forfatter Ingrid Storholmen.

– Dette er et skrivekurs som fokuserer på skriveglede, og passer for alle. Ingrid gir en rekke korte oppgaver, som ungdommene får respons på der og da, i tillegg til at de får en oppgave å jobbe med i forkant av kurset, forteller bibliotekar Karen Birgitte Borud.

Vil få frem det som er bra

Oppgavene er innenfor skjønnlitterær skriving, og kurset vil handle om å skape litteratur, både poesi og prosa, fantasi og alvor.

– Ingrid vil vise frem måter å komme seg forbi skrivesperre og selvsensur på, og gi deltakerne en følelse av å få det til, gjennom positiv respons, forklarer bibliotekaren. Storholmen vil være mest opptatt av det som er bra med tekstene, for å bygge opp selvtillit og skriveglede istedet for å rive ned.

Bør melde seg på

Ingrid Storholmen er både kritikerrost og prisbelønt som forfatter. Hun debuterte med Krypskyttarloven i 2001, og har skrevet mange bøker, både dikt, noveller, romaner og barnebøker. Hun er oversatt til flere språk. Storholmen har holdt flere skrivekurs tidligere, og dessuten vært foreleser ved forfatterstudiet i Bø.

Karen Birgitte Borud ber om påmeldinger til karbor@verdal.kommune.no