Statens tilsyn for planter, fisk, dyr og næringsmidler opplever at det selges stadig mer privatprodusert mat på nettet.

– På lokale Facebook-grupper har Mattilsynet registrert at det selges flere typer matvarer. Blant annet har det vært mye salg av vårruller i det siste, med stor respons fra kjøpere, konstaterer seniorrådgiver i Mattilsynet, Andreas Otlo.

På Sør-Innherred

Tilsynets avdeling for Sør-Innherred har fått kjennskap til flere som har reklamert med salg av mat. Sør-Innherred-avdelingen dekker Frosta, Levanger, Meråker, Selbu, Stjørdal, Tydal og Verdal.

– Det er ikke fritt frem for denne typen aktivitet hvis man skal følge regelverket, poengterer Otlo.

Mange hensyn må tas før man kan selge mat laget på eget kjøkken. Slik virksomhet skal meldes til Mattilsynet, slik andre aktører i restaurantnæringen gjør. Kravene som stilles kan ofte være vanskelig å tilfredsstille på et privat kjøkken.

Mattilsynet kan gripe inn

Hygieneregelverket stiller krav til både lokaler og hygiene under produksjon.

– Folk som kjøper mat på denne måten bør undersøke om den som selger har sitt på det tørre, og har meldt fra om virksomheten til Mattilsynet. Hvis ikke har Mattilsynet anledning til å vurdere hygiene og opprinnelse på råvarer på samme måte som spisesteder og hos produsenter ellers, påpeker seniorrådgiver Andreas Otlo.