- Det blir nok litt som å hoppe etter Wirkola ja. Katrine og Rune har gjort en kjempejobb på Magneten, så vil skal nok ikke forhaste oss med å finne nye drivere. Det viktigste er at vi finner dem som er skikket til å føre det gode arbeidet videre.

Kjedeleder i Jordbærpikene, Guri Auran, er rosende i sin omtale. Det mangler ikke på skryt fra ledelsen i Trondheim. Ekteparet fra Bruborg har tydeligvis satt sine spor.

Har trivdes godt

Ved årsskiftet forlater de posten for det populære spisestedet i andre etasje ved Magneten, men det er langt fra mistrivsel eller andre uoverensstemmelser som gjør at de nå slutter.

- Nei, absolutt ikke. Kona følte av flere grunner at det kunne være greit å prøve noe annet. Og jeg er en rastløs sjel med mange ideer, så det har vært moro å få prøvd ut noen av dem før jeg blir for gammel, ler Rune og blunker til trondheimskvinnene.

Det er tydelig at han har satt sine spor i franchisekjeden. Han har vært aktiv på den kreative siden når det gjelder utvikling av nye konsepter. I tillegg har han holdt kurs for de øvrige restaurantene innen for sitt spesialfelt – bakekunsten.

- Jeg har selv gått på bakekurs hos Rune.  Baking er sexy i følge Rune, og formidlingen hans på kurs er lidenskapelig, sier Guri og skumper vennskapelig bort i Rune.

Jakter på noen som vil noe

Nå har begge parter på mange måter litt samme oppgave frem mot årsskiftet. Fru Katrine har allerede valgt vei, og har startet studier i Trondheim innenfor barnevern. Rune skal sortere ideer og bli enig med seg selv om både hva og hvor.

Han er litt hemmelighetsfull, men det tyder på at planene begynner å bli mer konkrete. Uansett vil han nok fortsette med det han liker godt – nemlig å spre gleden av å bake til folk rundt i det ganske land.

Duoen fra Trondheim er blant annet på Levanger denne torsdagen for å intervjue potensielle kandidater, men som de sier:

- Vi er på jakt etter folk som vil noe. Det blir litt som å starte noe for seg selv. Vi søker en god lokal ambassadør, som er god til å lede og inspirere, og en som kjenner Levanger.

Ti millioner i omsetning

Guri Auran sier de er fornøyd både med Jordbærpikene og det å være på et så flott kjøpesenter som Magneten. Omsetningen har vært på ti millioner kroner i året, med en stab på seks årsverk til sammen.

Kjeden har nå totalt 30 spisesteder over hele Norge, men kun Steinkjer i tillegg til Levanger i Nord-Trøndelag.

Ønsker nye drivere

Konseptet Jordbærpikene ble startet av konditor og restaurantmann Lars Lian i 2003. Med seg på laget har han Roger Torgersen. I Trondheim eier de også steder som Tulla Fischer og Nyfiken.

Nå skal det imidlertid finnes nye drivere for Jordbærpikene på Magneten.

- Hvis det er noen som mener de kan være den rette, så er det bare å ta kontakt, oppfordrer Guri Auran.