Andreas Holberg (23) fra Skogn var millimetre fra å bli truffet av flyvende tømmerstokker . En instinktiv unnamanøver sørget for at kom seg velberget unna da vogntoget med tømmer veltet på E6 på morgenkvisten mandag.

– Jeg trodde jeg ble truffet. Jeg må vært utrolig heldig, sier han. Halvannen time etter den dramatiske hendelsen har pulsen begynt å roe seg, men samtidig har tankene om hva som kunne skjedd meldt seg.

Selv yrkessjåfør

Holberg er selv yrkessjåfør og har kjørt lastebil i fem år. Nå fokuserer han på å komme seg ut på veien så raskt som mulig for at de skeptiske tankene ikke skal få grohold.

–Jeg blir skremt når jeg tenker på hvor nærme jeg var, og hvor fort det hele skjedde. Hvor små marginer det er, sier han.

Andreas Holberg jobber i Verdal og var på vei nordover.

Rakk ikke tenke

Han «våknet» fort da han så vogntoget slå mot autovernet.

– Det bråket fælt, så kom det ei skikkelig støvsky. Bilen bikket over og dungen med tømmer kom flyvende. Selv fikk jeg heldigvis svingt unna og kjørt inn i ei SOS-lomme. Jeg rakk ikke tenke, forteller han.

Etter at Holberg hadde stoppet og konstatert at han unngikk smellen, sprang han ut for å se til tømmerbilsjåføren. Mens hengeren hadde veltet til den ene siden, lå trekkvogna på den andre.

Rift i hodet

Samtidig kom det også ilende til en person som hadde kjørt i bilen bak tømmerbilen.

– Vi fikk kontakt med sjåføren av ulykkesbilen, fikk opp passasjerdøra og hjalp ham ut. Han hadde fått en rift i hodet, og var rimelig skjelven, forteller 23-åringen fra Skogn.

Holberg ser det som sannsynlig at eksplosjonen i tømmerbilens forhjul er årsak til at sjåføren mistet kontrollen.

Trønder-Avisa omtalte historien med Andreas Holberg først.