Busskuret ved Vester-Volhaugvegen (fylkesveg 166) i Verdal brukes for tiden bare av de to 13-åringene Idun Elvira Svartaas Borgen og Nora Tyholdt (blir 14 rett før jul). Det går ingen rutebusser der, men skolebussen stopper altså ved vegen.

Mer oppkvikkende

Det var Idun Elviras pappa som i sin tid satte opp busskuret da storesøsknene hennes stod der om morgenene. Med tiden ble det grått og trist.

– Det har ikke vært så veldig inspirerende å sitte her. Nå blir det mye koseligere, sier Idun Elvira Svartaas Borgen når Innherred stikker bortom mandag ettermiddag. Da er dessverre Nora opptatt med noe annet, men hun skal altså ha halve æren.

Avisa har fått høre «på byen» at busskuret måtte være verdt en omtale.

En liten stund hver dag i høstferien tok de to jentene frem malekosten og gjorde om det grå busskuret til et fargerikt innslag i kulturmiljøet.

– Det var ikke så veldig varmt å stå og male, så vi holdt ikke på så lenge om gangen. Baksiden og den siste kortveggen skal vi ta til våren, sier Borgen.

Lettere å finne frem

Men de sidene som folk flest ser når de kjører forbi er fargerike og fine. Busskuret er også malt på innsiden. At det ble mange forskjellige farger har litt med å gjøre at de brukte restemaling de hadde selv, og at de fikk noe fra forretningen Fargerike.

– Det ble ikke så dumt, egentlig. Nå legges busskuret også merke til, og det blir lett å si til de som skal på Soltun eller hjem til oss å forklare hvor man skal ta av vegen.