Norsk sykepleierforbunds landgruppe av akuttsykepleiere (NLAS) hedrer hvert år en av alle de flinke sykepleierne som jobber innen akuttmedisin i landet vårt. Vedkommende får utmerkelsen «Årets akuttsykepleier». I 2016 er Sturla Røiseng fra akuttmottaket på Levanger tildelt denne hederen.

Medlemmene foreslår

NLAS er en faggruppe for medlemmer av NSF med videreutdanning i akuttsykepleie, medlemmer av NSF med eller uten videreutdanning som arbeider i akuttmottak, AMK-sentraler, prehospitale tjenester, legevakt, LV-sentraler og andre akuttmedisinske arbeidsfelt.

Det er medlemmene som foreslår kandidater til prisen.

– Har du noen på arbeidsplassen din som utmerker seg på en positiv måte, enten innen faget, gjennom kunnskap, som humørspreder eller hva det måtte være, så kan du komme med forslag, heter det på NLAS' nettside.

Flere kriterier

For å kunne bli nominert må den foreslåtte ha vært medlem i NLAS i minst ett år, det må gis minst en referanse fra forslagsstilleren, vedkommende kan ikke ha fått prisen de siste fire årene og kan ikke ha verv i landsgruppens styre. Styret kan heller ikke selv foreslå kandidater.

Prisen til Røiseng er utvilsomt både fortjent og populær, for i skrivende stund er det nesten 300 likes og en rekke gratulasjoner under nyheten på NLAS' Facebook-side.

Innherred.no har i dag forsøkt å komme i kontakt med den dyktige akuttsykepleieren, men dessverre ikke fått tak i ham. Eller kanskje heldigvis.