I går kveld fikk Arendalsuka pris av Norsk Sentrumsutvikling, for «på en unik måte ha satt Arendal i sentrum og gjort sentrum til den sentrale møteplassen i byen». Prisen er også en utmerkelse for strategisk sentrumsutvikling.

Medmenneskelig smeltedigel

Her er det sikkert to sentrum på Innherred som har litt å lære.

Arendalsuka er et forholdsvis nytt konsept, som ble startet i 2012, og som har økt i omfang i rekordfart. Den finner sted i august, og i sommer var det til sammen 597 arrangement og 159 stands der. Stort sett innenfor en radius av 200 meter.

Arendalsuka har blant annet en partilederdebatt der kjente politikere diskuterer nyheter og politikk.

Nysgjerrige på uka

Prisen henger naturligvis høyt for sørlandsbyen, og Agderposten har i den forbindelse også spurt lokale aktører og folk på gata. Deriblant Sveinung Havik og kona Anne-Lise Svarva Havik. Han er leder for Bymuseet i Levanger.

– Vi er naturligvis ekstra interessert i Arendal siden vi har en datter her, men Arendalsuka er noe vi hører om på nyhetene hver dag når den pågår. Vi er blitt nysgjerrige, og neste år skal vi reise hit under arrangementet, lover de overfor lokalavisa der nede.

Har vært flinke

På spørsmål om politiske saker som opptar dem, svarer paret miljø, kultur og ikke minst byutvikling.

– Her i Arendal har de vært flinke til å få sentrum til å vokse, og løst trafikkproblemene på en smart måte ved å lage disse parkeringshusene i fjell, skryter Sveinung Havik og Anne-Lise Svarva Havik.

Kanskje ser vi også arendalsinspirason i trehusbyen snart.