Verdal bibliotek kunne nemlig rapportere om et aldri så lite drama lørdag formiddag.

– To pipser kom inn og ville synge i dag, men da bibliotekaren ikke ville ha fuglesang inne så måtte hun alarmere brannfolka. Spennende om de klarer å få tak i pipsene, fortalte biblioteket på sin egen Facebook-side.

Lykkelig slutt

Som vanlig når brannvesenet rykker ut ble det ordnet opp.

– Fuglene fløy hit og dit i lokalet, og brannmennene var både høyt og lavt med håv, forteller bibliotekar Jorid Stormo til Innherred.no etter at dramaet er over.

– Det var to kjøttmeiser. Brannfolkene fikk tak i den ene, og slapp den ut, mens den andre klarte å komme seg ut gjennom en dør i lokalet på egen hånd, forteller Stormo. Sannsynligvis den samme døren som de kom inn gjennom, mens hun var ute og hentet posten.

Morgenfugler

Den vanlige inngangsvegen til biblioteket er ikke enkel for fugler, med et lavt inngangsparti, foaje med inngang til kino, Nav og servicekontor, og en trapp opp i andre etasje der biblioteket holder til.

De uvanlige gjestene var nok verken løse fugler eller fengselsfugler, men kanskje morgenfugler. Uansett måtte de nøye seg med å ta litteraturen i nærmere øyesyn inne på biblioteket, bøker fikk de ikke med seg, selv med kvit(te)ring.

– Kanskje de ville se nærmere på slekta si, foreslår Marit Aasan i Facebook-tråden til saken, mens Morten Olsen Haugen tror de måtte være forsinket til ugleforedraget.